søndag, juni 15, 2014

Ukrainsk baptistleder på kne i bønn til Gud

I går - i forbindelse med den 27. kongressen til den ukrainske baptistunionen som pågår - ble det valgt ny formann. Hans navn er Valerij Antonyuks (til høyre på bildet). 

Når dette skrives er ikke den nye presidenten valgt ennå.

I forbindelse med valget ble
Valerij Antonyuks spurt om hva som kommer til å bli hans første oppgave som ny formann. Til dette svarte han:

'Jeg vil knele ned og tilbringe tid i bønn, og be Gud om visdom, så jeg kan få vite hva jeg skal gjøre og så fokusere på det som er viktig for ukrainske baptister akkurat nå'.

Det er gripende å se hvordan våre ukrainske trosfeller ikke bare snakker om bønn, men de ber - og det er blitt et skikkelig bønnetrykk etter at krisen landet opphever ser ut til å bli enda verre. 

Enkelte steder i det østlige Ukraina pågår det nærmest krigslignende tilstander. Det toppet seg i går da et ukrainsk militært transportfly ble skutt ned av russiske soldater, og 49 mennesker mistet livet.Transportflyet, som er av typen Iljusjin-76, ble skutt ned i nærheten av byen Luhansk, som er et kjerneområde for opprørerne. Ifølge ukrainske tjenestemenn ble flyet truffet av skyts fra grovkalibrede maskingevær. Det skal ha vært 40 fallskjermsoldater og et mannskap på ni om bord på flyet.

Ingen kommentarer: