tirsdag, juni 17, 2014

En bønnebevegelse for vanlige arbeidsfolk, del 2

Her fortsetter serien om en spennende del av bønnebevegelsens historie, som nok er ukjent for de fleste. Første del ble publisert fredag 13.juni:

På fritiden virket Arthur Blackwood Stephenson (bildet), som evangelist. Han forkynte Guds ord til mange grupper i samfunnet: jernbaneansatte, sjømenn og politimenn. Våren 1861 tok han - sammen med noen gode venner - initiativet til å forkynne evangeliet for sin egen samfunnsklasse: de rike.

Som han sa det: 'slik at sjeler også kan bli frelst blant de bemidlede'.

Og det kom mange av dem til de møtene som samlet masse mennesker i 'Willis rooms'. Dette var 'vekkelsesmøter' i ordets rette forstand, og den store hallen hvor møtene ble holdt var fullsatt.

Arthur Blackwood Stephenson forkynte evangeliet uten å skamme seg. Det var en tydelig forkynnelse av himmel og helvete, og han var ikke redd for å si sannheten til 'høflige ører', som han kalte de som tilhørte de øvre samfunnslag. Men først og fremst vitnet han om den kolossale endringen som hadde funnet sted i hans eget liv, da han ble omvendt til Gud.

Det var et før og etter. Han hadde gått fra død til liv, fra mørke til lys, den dagen han inviterte Jesus inn i sitt liv som Frelser og Herre.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: