torsdag, juni 26, 2014

Kristne nektet begravelse i Laos om de ikke frasa seg sin tro

Det blir stadig vanskeligere å være en kristen i Laos.

Nylig - i Savannakhet provinsen (se kartet), tvang lokale myndigheter  kristne til å fornekte sin tro. Med tvang begravde de en kristen kvinne etter buddhistiske skikker, og arresterte kristne ledere som forsøkte å delta i begravelsen.

Hendelsen fant sted lørdag 22. juni. Da dør Chan, en kristen kvinne bosatt i landsbyen Saisomboon i distriktet Atsaphangthong i provinsen Savannakhet. Chan og hennes åtte sønner og døtre hadde tatt imot Jesus som sin Frelser og Herre to måneder tidligere. Hun og barna var den femte familien i denne landsbyen som er blitt kristne.

Samme dag som hun døde fikk barna til Chan politiets tillatelse til å begrave sin mor på deres eiendom, siden kristne blir nektet å gravlegge sine på den offentlige gravplassen i landsbyen. Men rett før begravelsen skulle finne sted lørdag kveld, trakk landsbysjefen og den lokale partisekretæren i kommunistpartiet tillatelsen tilbake. De forbød begravelsen inntil sønnene og døtrene hadde fornektet sin kristne tro. Men barna ville ikke høre snakk om å fornekte Jesus. De holdt fast ved sin tro.

På søndag kveld - den 23. juni - kom kristne ledere fra de omkringliggende landsbyene - Donpalai, Huey Bungthalay - sammen for å ta del i morgengudstjenesten. Men myndighetene nektet dem å holde noen gudstjeneste.

Mandag morgen tok lederen for menigheten i landsbyen Saisomboon, en kvinne ved navn Kaithong, kontakt med politiet fordi liket nå var i ferd med å gå i oppløsning. Kristne fra landsbyene omkring og deres ledere valgte å bli i Saisomboon for å støtte barna til den avdøde.

Rundt klokken 14 ankom så både landsbyens politi og militære den avdødes hjem. De arresterte Kaithong og en mann ved navn Puphet, som er leder for menigheten i landsbyen Donpalai. 20 minutter senere kom politiet tilbake og arresterte en mann ved navn Muk, som er leder for menigheten i landsbyen Huey og en mann ved navn Hasadee, som er leder for menigheten i Bunthalay, samt et legmedlem, en mann ved navn Tiang.

Når alle disse var arrestert kom landsbysjefen tilbake sammen med buddhist-munker og disse holdt en buddhistisk seremoni før liket ble ført til den offentlige gravplassen.

De arresterte ble ført til politistasjonen hvor de sitter fengslet med beina i stokker, og med håndjern på ryggen.

La oss huske alle disse kristne involvert i denne saken i våre forbønner.

Ingen kommentarer: