tirsdag, september 04, 2018

Kristne i India trues med å bli drept om de går i kirken

15 familier har sluttet å delta i gudstjenester i Jhabua i India de siste seks månedene. Årsaken er trusler de har mottatt fra radikale hinduer.

Det er International Christian Concern som melder dette. Menighetens pastor, Sing forteller at de radikale hinduene truer med mishandle og drepe menighetens medlemmer.

Jhabua er en av mange småsteder ute på landsbygda i den indiske delstaten Madhya Pradesh, og er et av mange eksempler på en økende intoleranse kristne møter i det mer olg mer nasjonalistiske India. Ikke bare skaper denne økende intoleransen bekymring, men de etterlater de kristne i en situasjon hvor de blir nektet en fundamental religionsfrihet som er garantert i den indiske konstitusjonen.

Rundt 200 mennesker kom til gudstjenestene i menigheten til pastor Singh. Nå er de bare 50 til 60.
International Christian Concern har snakket med flere av de som er blitt utsatt for truslene fra de radikale hinduene, og det er virkelig snakk om alvorlige trusler. Mange er redde. Flere av dem har vært kristne siden fødselen, men de radikale hinduene ser på den kristne tro som et fremmedelement i dagens India.

La oss be for våre hardt prøvede trossøsken. 

Ingen kommentarer: