tirsdag, september 18, 2018

Sverige beskytter dømt jødehater

Det vekker internasjonal oppmerksomhet at svenske myndigheter lar en jødehater få opphold i landet etter at han er dømt for kastet brennende molotovcoctails mot synagogen i Göteborg. Begrunnelsen? Sverige vil beskytte den straffedømte palestina-araberen mot Israel.

Det var 9. desember i fjor at en gruppe mennesker kastet brennende molotovcoctals mot synagogen. Inne i synagogen var det gruppe jødiske ungdommer. De måtte søke ly i synagogens kjeller. Angrepet ble karakterisert som hatkriminalitet, og kunne fått katastrofale følger for de jødiske ungdommene som befant seg i synagogen. Heldigvis ble ingen skadet, men hendelsen oppskaket mange av dem og var egnet til å skape stor frykt.

I tingretten ble en 22 år palestina-araber, som ansees å være hovedmannen bak angrepet, dømt til to års fengsel, mens to andre, på henholdsvis 24 og 19 år, ble dømt til 15 måneders fengsel. Forrige onsdag ble dommen fastsatt i Hovretten, men der valgte man å la 22 åringen få bli i Sverige. Han utvises ikke. Dermed gir Sverige beskyttelse til en dømt antisemitt.

Ingen kommentarer: