torsdag, mai 11, 2023

Dårlig bevissthet om norsk matberedskap: Forsvaret kjøper poteter fra utlandet!


Det handler om manglende bevissthet om å sikre norsk matberedskap når forsvaret kun kjøper inn 20 prosent av det de bruker av frukt og grønt fra norske produsenter. Med rette reagerer nå norske bønder på at Forsvaret serverer utenlandske poteter i militærleirene. Det er Norsk Telegrambyrå som melder dette onsdag. 

En av de som reagerer er lederen i Innlandet bondelag, Elisabetg Gjems. 

Gjems driver selv gård i Åmot i Innlandet. Rena leir i kommunen er en av Nordens største militærleirer med 2000 soldater. Selv om det ligger flere store potetåkre i Åmot, får soldatene på Rena servert utenlandske poteter i messa. 

Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) driver soldatmessene i Forsvaret. Forsyning av matvarer gjøres i tråd med regelverket for offentlige anskaffelser, opplyser kommunikasjonsrådgiver Hans Meisingset.

Det står en kamp rundt den nasjonale matberedskapen i Norge. Ta dette med som et bønneemne når du ber for landet vårt. Vi er ikke så godt forberedt på en nasjonal krise so vi liker å tro. Derfor må det en mye større bevissthet blant norske forbedere når det gjelder matberedskapen i Norge. Landet vårt er altfor avhengig av utlandet.

Ingen kommentarer: