søndag, mai 07, 2023

Kjemp for alt hva du har kjært


I løpet av de årene jeg jobbet som polItimann, kom jeg i situasjoner der folk prøvde å drepe meg. Ved Guds nåde og god trening klarte jeg å overleve disse situasjonene. Siden jeg jobbet som politimann, har gatene blitt enda mer voldelige og hemningsløse. Kamp på liv og død er ukjent for uinnvidde. Krigsveteraner, politimenn eller de som måtte kjempe for livet i hverdagens hendelser vil forstå hva jeg skal dele.

Når livet vårt er truet med død eller alvorlig kroppsskade, kommer alle sansene våre, sammen med en flom av binyrevæske, til unnsetning for å hjelpe oss med å møte utfordringen når vi forsvarer oss mot en trussel. I disse øyeblikkene er vi mer levende og innstilt på omgivelsene våre enn noen annen gang. Vår overlevelse krever en slik bevissthet. På gata, hvis jeg ikke var klar over og forberedt på det som kunne angripe meg, ville jeg ikke vært her i dag og skrevet disse ordene.

Hver troende er under en trussel - en kontinuerlig åndelig trussel. Helvete leter etter hvem han kan sluke hvis troens skjold ikke løftes, og sannhetens sverd forblir i sliren-. Åndelig krigføring er dessverre ikke et populært tema i enkelte deler av Kirken i disse dager. Det blir til og med hånet som en feilaktig tolkning av tro. Åndelig krigføring virker for voldelig for de som er temmet av en kultur som søker fred for enhver pris. Den falske freden vil til slutt komme til å gå på kompromiss med vår moral og integritet. Dette kompromisset blir en klar og tilstedeværende fare som setter et ekteskap, et kall eller et vennskap i fare.

Uansett hvem som prøver å overbevise oss om at denne verden ganske enkelt er en versjon av åndelig liv som består av regnbuer og enhjørninger, sannheten er at vi går gjennom fiendtlig åndelig territorium. Når en troende innser at helvete prøver å ødelegge ekteskapet deres, splitte venner, bryte opp enheten i en familie eller krenke deres tillit til Gud, vil deres åndelige sanser våkne. En åndelig versjon av binyrevæske vil skynde seg inn for å stimulere sansene deres for å hjelpe dem til å engasjere seg i konflikten, ikke ignorere den i håp om at den vil forsvinne.

Landskapet i den kristne tro er strødd med kroppene til de som ikke skjønte at de var i en kamp – en kamp som ikke vil opphøre før den dagen vi går inn i evigheten. Å kjempe den gode kampen krever at vi innser at vi er i en åndelig kamp på liv og død for vår tro. Denne erkjennelsen vil motivere oss til å forberede oss og leve i en tilstand av åndelig beredskap slik at når fienden løfter knyttneven for å slå vårt trosliv, vil vi være i stand til å svare i Jesu seier, en seier ingen helvetes demon kan motstå eller stå imot.

- Garris Elkins/Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: