torsdag, mai 04, 2023

Det bes for Europa i Sverige denne uken


Bønn for og med Europa. Det er noe av innholdet når den europeiske konferansen State of Europe Forum arrangeres i St. Clara kyrka og Betlehem kyrka i Stockholm denne uken.

Det er Världen idag som skriver dette i sin nettutgave 30.april.

State of Europe Forum arrangeres hvert år på stedet som i dag har presidentskapet i EU – som for tiden er Sverige – rundt Europadagen, som markerer slutten på andre verdenskrig. Bak initiativet står Jeff Fountain fra hans Schuman-senter, men Prayer Network Evangelical Alliance har også blitt med.

Allerede torsdag morgen holdes det bønnefrokost i Riksdagen, etter initiativ fra den kristne stortingsgruppen. Bønnekvelden holdes deretter i St. Clara kyrka i Stockholm sentrum. Det er ventet deltakere fra seks til syv land vil være tilstede under bønnekvelden. 

State of Europe Forum, som har temaet «Prisen for frihet og fred» starter så for alvor med en kveld i St. Claras kirke fredag. Kvelden har som mål å reflektere over hvilken rolle tro og religion har hatt i blant annet etterkrigstiden og i den pågående Ukraina-konflikten. Deltakere inkluderer Mats Nyholm, Olof Edsinger og Ruth Nordström. Lørdag flytter State of Europe-konferansen til Betlehemskirken, hvor en hel dag med en rekke ulike seminarer venter. Svensker som Per Ewert og Stefan Swärd og internasjonale foredragsholdere som Mari Blaj, Romania, Jeff Fountain, Nederland/New Zealand, Maksym Kiyak, Ukraina, og Martina Köninger, Tyskland, deltar.

Ingen kommentarer: