torsdag, mai 11, 2023

Spotterne - et endetidstegn


Det hender jeg leser kommentarfeltet i avisen Dagen. Da er det ikke til å unngå å møte spotterne. De som driver gjøn og latterliggjør kristne som gir uttrykk for sin tro og overbevisning. Det er noen vavn som går igjen. Dette er mennesker som krever toleranse, men som ikke har noen å vise andre.

Visste du at slike mennesker er et endetidstegn? Apostelen Peter skriver følgende i sitt andre brev: "Dette skal dere først og fremst vite, at i de siste dager skal det komme spottere med spott, som farer frem etter deres egne lyster og sier: Hvor er det blitt av løftet om hans gjenkomst?" (2.Pet 3,3-4) 

Det er som om man hører dem, spottere eller mobberne, når man leser disse ordene. 

Spotterne har alltid fulgt i de troendes spor. Tenk bare på all den spott og hån Noah måtte utstå mens han bygget arken, og Jesu mor når det ble kjent at hun var gravid uten mann - for ikke å snakke om hvilken grufull spott og hån vår Frelser utsatt for.

I tiden før Jesu gjenkomst vil spotterne bare bli mer tallrike, mer pågående, mer frekke - i toleransens navn

Hvordan møter vi dette? Ved å svare spotterne? Nei, ved å følge i Kristi fotspor: "... han som ikke skjelte igjen når han ble ble utskjelt og ikke truet når han led, men overlot det til ham som dømmer retttferdig." (1.pet 2,23)

Ingen kommentarer: