fredag, mai 12, 2023

Jeg bønnevandrer Jerusalems gater nattestider


Ved midnatt to dager på rad har jeg bokstavelig talt gått i fotsporene til Chris Mitchell (bildet), der han bønnevandrer Jerusalems gater. Chris Mitchell leder Jerusalemkontoret til den kristne radio- og TV-kanaln CBS News. Et av programmene han lager er et program hvor han går gatelangs i Israels hovedstad med kamera i hånden, og filmer direkte. Programmet heter "Jerusalem Dateline", og kan sees blant annet via Facebook gratis. Chris Mitchell, som er en dyktig og svært kunnskapsrik journalist, er også en bibeltroende kristen. Det er en sjelden kombinasjon! Du kan få varslinger på Facebook om når Chris Mitchell sender.

Derfor er det ekstra spennende og givende å være med på hans svært så viktige og meningsfulle bønnevandringer i en tid hvor Israel er under massivt angrep fra islamister. Siden sist jeg skrev har den palestinske terrorgruppen Islamsk hellig krig, skutt mer enn 800 raketter mot sivile mål i det sørlige Israel. Mirakuløst er bare en person drept. Det skjedde da en blokk han oppholdt seg i i byen Rehovot, som ligger sør-øst for Tel Aviv, ble truffet.  Fem personer ble skadet. Ett prosjektil falt også ned i kommunen Sdot Hanegev like ved Gaza og skadet en 82 år gammel kvvinne. Hun ble skadet av rester av prosjektilet. To bygninger i byen Sderot, som er grenseby til Gaza, er også truffet, men ingen ble skadet.

Hele 95 prosent av rakettene som var på vei mot tettbefolkede byer i Israel ble skutt ned av antirakettsystemet Iron Dome - Jernkuppelen.

Over en milliion kristne er i disse dager med på en verdensvid bønneaksjon for Israel. Initiativtager er Det internasjonale bønnehuset i Kansas city under ledelse av Mike Bickle. 

Ingen kommentarer: