torsdag, november 04, 2010

Gud kommer til oss i sorgen og fortvilelsen

Billy Graham organisasjonen offentliggjorde i går et brev skrevet av Billy Graham(bildet) de siste dagene. Han gir uttrykk for at han savner sin kjære kone, men at Gud kommer med trøst til alle sørgende. I brevet heter det blant annet:

"Om få dager blir jeg 92. Jeg hadde aldri drømt om at jeg skulle bli så gammel. Min kone, Ruth, døde for litt over tre år siden. Jeg savner henne mer og mer og mer for hver dag som går. Dette var favorittiden for Ruth. Hun gledet seg over at bladene skiftet farge og hun klarte ikke å vente med å tenne opp i ovnen ved første antydning til høst. Hun var alltid så glad, og Ruth lyste opp selv de mørkeste dagene."

Så skriver Graham om den mørke tiden som Amerika opplever. "Den mest hurtigvoksende troen i Amerika er troen på ikke-tro. Enten vender amerikanerne seg til denne vantroen eller til en eller annen religion. Men det å ha tro på en religion skygger bare for sannheten. Det bringer bare større forvirring og dypere tvil, for religion kan være hva som helst. Bibelen bringer derimot lys i mørke," skriver Graham og siterer Efeserbrevet:

"I ham har vi friheten,
kjøpt med hans blod,
tilgivelse for syndene.
Så rik er Guds nåde,

som han har latt strømme over oss
med all visdom og forstand"
(Ef 1,7-8)

Billy Graham skriver videre om den fortvilelse som mange mennesker opplever ved tapet av noen av sine kjære, tap av arbeid eller helse, og siterer så 2.Mos 2,23-25:

"
Så gikk det lang tid, og kongen i Egypt døde. Israelittene sukket og klaget under trelldommen, og deres nødrop steg opp til Gud. Gud hørte hvordan de sukket, og kom i hu den pakten han hadde sluttet med Abraham, Isak og Jakob. Gud så til israelittene og tok seg av dem."

"Gud kjenner din hjertesorg," skriver Billy Graham og legger til: "Han hører når vi roper ut til Ham. Til slutt siterer han 2.Mos 3,7-8:

"Så sa Herren: Jeg har sett hvor vondt mitt folk har det i Egypt, og hørt hvordan de klager over fogdene. Jeg vet hva de må lide. Jeg har steget ned for å fri dem ..."

Ingen kommentarer: