fredag, november 05, 2010

Hvordan ta kloke avgjørelser som er i henhold til Guds vilje? Del 4

Her følger noen flere gode råd for å ta kloke avgjørelser som samsvarer med Guds vilje:

4. Ta ingen avgjørelse som vil forårsake at du ikke lyder Guds ord.

Dette er vel så selvsagt, at det egentlig er unødvendig å si det. Likevel - i vår tid er det ikke å selvsagt lenger. Det finnes mye selvkomponert kristendom. Målestokken er ikke Guds ord, men hva vi til en hver tid føler er rett for oss. Så lenge det føles godt, er det riktig. Men følelsene våre er slett ingen sikker grunn å bygge vår tro på, og heller ikke en målestokk for hvordan vi finner ut hva som er Guds vilje for oss.

Du kjenner sikkert disse kjente ordene fra Evangeliet etter Johannes:

"Jesus sa da til de jødene som var kommet til tro på ham: «Hvis dere blir i mitt ord, er dere virkelig mine disipler. Da skal dere kjenne sannheten, og sannheten skal gjøre dere fri." (Joh 8,31-32)

Jesus setter en klar betingelse for å kunne være Hans disipler.

* Bli i Hans ord.

Hva vil det si? Holde seg til det Jesus har sagt, for det er det Han sier som er sannheten, og det er bare sannheten (les: Hans ord) som setter oss fri. Jesus er sannheten personifisert. Han snakker om seg selv som sannheten: "Jeg er veien, SANNHETEN og livet." (Joh 14,6)

Guds ledelse står aldri i motsetning til Guds skrevne ord. Hans ledelse er alltid i henhold til Guds ord, slik vi finner det i Bibelen. Guds ledelse må derfor alltid samsvare med Guds ord. Gjør den ikke det, er det ikke Gud som leder, uansett om vi får gode følelser når vi gjør det! Profetiske budskap vi får står aldri over Guds ord, og er heller ikke i konflikt med Guds ord. Aldri!

(fortsettes)

Ingen kommentarer: