lørdag, november 13, 2010

Vi er alle svært redde!

Canon Andrew White (midt på bildet), er et av de aller modigste menneskene jeg vet om. Mens mange kristne forståelig nok forlater Baghdad og Irak i disse dager, etter den grufulle nedslaktingen av kristne, blir den øverste lederen for Den anglikanske kirke på sin post. I et nylig publisert intervju sier han det mange nå opplever på kroppen:

"Alle er så redde!"

Forrige søndag ettermiddag holdt menigheten hvor Andrew White er prest gudstjeneste.

"Vi visste ikke om noen ville dukke opp etter trusslene mot de kristne. Men de kom. Vi var 200 færre enn enn vanlig, men det var minst 300 til stede," forteller han.

Som kjent ble 53 irakiske kristne slaktet av muslimske drapsmenn for 12 dager siden, og angrepene mot de kristne fortsetter. I intervjuet forteller Andrew White at bare den siste timen, mens han ble intervjuet, var det 12 angrep på kristne hjem i Baghdad.

I går innledet de kristne i Irak en tre dagers bønn- og faste. Bare i løpet av de siste ukene har kanskje så mange som 500 medlemmer av White's forsamling - St.Georg's Church - forlatt menigheten. Flesteparten av disse har tatt seg over til Syria, hvor det også finnes en anglikansk kirke, og blitt tatt vare på der. Problemet er at St. Georg's Church har ingen mulighet til å yte støtte til medlemmer som forlater landet, på grunn av liten økonomisk evne og har gitt beskjed om at de ikke kan støtte menigheten i Syria. De har klart å sende penger til den syriske menigheten, men klarer ikke å sende mer penger.

Andrew White ber nå kristne verden over om å be Gud beskytte de kristne som er igjen i Baghdad og Irak. I morgen er det den internasjonale solidaritets- og bønnedagen for verdens forfulgte kristne. La oss spesielt løfte frem våre forfulgte trossøsken i Irak. Fortsetter disse angrepene er de i ferd med å bli utryddet. Så alvorlig er situasjonen.

Ingen kommentarer: