fredag, november 19, 2010

Hvordan ta kloke avgjørelser som er i henhold til Guds vilje? Del 7

Her følger flere gode råd for å ta kloke avgjørelser som samstemmer med Guds vilje:

7. Bøy deg for autoriteter

I dag er mange sin egen autoritet. En moderne læresetning er at det som kjennes godt ut, er rett. Ingen ting av dette er bibelsk. For en kristen finnes det kun en autoritet, og det er Guds ord. Ingenting finnes som står over dette, ingenting ved siden av. Alt står og faller med Guds ord. Om Guds ord heter det i 2.Tim 3,16-17:

"Hele Skriften er innåndet av Gud, og den er nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning og til opplæring i rettferdighet, for at Guds menneske skal bli satt i stand og godt utrustet til all god gjerning."

Guds ord beskriver også delegert myndighet:

1. Øvrigheten:

"Hvert menneske skal underordne seg de styrende myndigheter. For det er ingen øvrighet uten at den er fra Gud, og de myndigheter som finnes, er innsatt av Gud. Hver den som setter seg opp mot øvrigheten, gjør motstand mot Guds ordning." (Rom 13,1-2)

Det finnes en eneste grunn for å motsette seg øvrigheten, og det er når den innfører lover som strider i mot Guds ord, og en dermed må lyde Gud mer enn mennesker.

2. Guds ordning for mennesket

"Men jeg vil dere skal vite at hver manns hode er Kristus, kvinnens hode er mannen, og Kristi hode er Gud." (1.Kor 11,3)

3. Guds ordning for ekteskapet

"Dere koner, underordne dere deres egne menn, som under Herren. For mannen er kvinnens hode, slik også Kristus er menighetens hode." (Ef 5,22-23)

"Dere barn, vær lydige mot deres foreldre i Herren, for det er rett. Hedre din far og din mor, dette er det første budet med et løfte, for at det kan gå deg godt og du kan leve lenge i landet. Og dere fedre, egg ikke barna deres til vrede, men oppdra dem i Herrens tukt og formaning." (Ef 6,1-4)

4. Underordne deg menighetens ledelse

"De eldste som er gode ledere, skal regnes verdige til dobbel ære, særlig de som arbeider med Ordet og læren." (1.Tim 5,17)

"Dere skal lyde deres veiledere og rette dere etter dem, for de våker over deres sjeler, som de som skal avlegge regnskap. La dem gjøre det med glede og ikke med sorg, for det ville ikke være til noen nytte for dere." (Hebr 13,17)

Ingen kommentarer: