fredag, november 05, 2010

Barn og ungdom sitter stille i fem timer for å høre Guds ord hver søndag

I Mthatha i Eastern Cape i Sør-Afrika har misjonærene Joe og Anna Sawatzky, bygget opp en bibelskole og en menighet. De er mennoniter. Menigheten består hovedsaklig av barn og ungdommer (bildet).

Gudstjenesten varer for det meste i tre timer, og barna og ungdommene sitter musestille hele tiden. Vanligvis er det også søndagsskole, og den varer gjerne i to timer! Det er en stor hunger etter Guds ord.

Bibelskolen - Bethany Bible School - er en skole for pastorer som ikke har mye utdannelse fra før. Mange av dem har ikke mer enn tre år på skolebenken. Den tidligere skoleformannen har ikke noe skolegang i det hele tatt, og kunne verken lese eller skrive. Likevel leder disse mennene menigheter, men de ønsker å lære mer om Bibelen. For noen av disse pastorene tar det tre til fire timer å komme seg inn til bibelskolen. Noen av dem går på beina. Det sier ikke så rent lite om deres iver etter å lære Guds ord å kjenne, slik at de kan bringe det videre til sine menigheter.

2 kommentarer:

Broder i Kristus sa...

Sterkt!

Jesus du så ser dem som vandrer sin ørken vandring for å komme til deg for å drikke av ditt levende vann,takk for at du holder din hånd over disse lengtene sjeler som søker ditt ord.
Troen fra ett lengtende hjerte har altid stått deg nært min venn Jesus
Takk Jesus for at du lar oss være forbedere i din lengsel

Joe and Anna sa...

Thank you for your summary of our work. I am glad that the witness of our South African brothers and sisters in Christ can be inspirational in other parts of the globe as well. Peace be with you.
-Joe