torsdag, november 18, 2010

Sørstatsbaptistene ekskluderer menighet som har valgt en kvinne til pastor

Delegatene fra det årlige årsmøtet til Georgia Baptist Convention stemte tirsdag for å utestenge en av sine historiske medlemskirker, Druid Hills Baptist Church i Atlanta (bildet). Årsaken er at menigheten har innsatt en kvinne som sin medpastor. Druid Hills Baptist Church ble grunnlagt i 1914.

Majoriteten av de stemmeberettigede fulgte dermed anbefalingen som eksekutivkomiteen la frem i mars i år. I følge Sørstatsbaptistenes Baptist Faith and Message fra 2000 kan kvinner tjenestegjøre i ulike tjenester i menigheten, men ikke som pastor. Dokumentet sier at "selv om både menn og kvinner har gaver for tjeneste i menigheten, er tjenesten som pastor begrenset til menn ut fra Skriftens kvalifikasjoner."

I fjor - da Georgia Baptist Convention holdt sitt 188 årsmøte - ble First Baptist Church i Decatur i Georgia utestengt etter at de hadde ansatt Julie Pennington-Russel som hovedpastor.

Sørstatsbaptistene la om kursen i år 2000 og gikk tilbake til et mer tydelig konservativt syn på Guds ord, etter at kirkesamfunnet var utsatt for en liberalisering gjennom noen år. Sørstatsbaptistene fremholder at Bibelen er eneste rettesnor for liv og lære, og at den er guddommelig inspirert, og autoritativ i alle forhold.

1 kommentar:

Anonym sa...

Dessverre ser vi denne triste utviklingen blant de aller fleste menighetene i dag.Selv om Bibelens samlede vitnesbyrd helt tydelig taler om at hyrdefunksjonen er forbeholdt mannen. er likestillingstanken blitt alment akseptert og gjort til overordnet norm også i de fleste kristne sammenheng.En stor honnør til sørstatsbaptistene som velger å sette Guds ord foran politisk korrekthet!
T.Leigre