fredag, mai 04, 2012

SISTE: Dramatisk utvikling i saken mot Yousef Nardarkhani

Vi står nå overfor en dramatisk utvikling i saken mot Yousef Nardarkhani, den iranske pastoren som er dømt til døden på grunn av sin tro.

Yousef Nardarkhani's advokat, den internasjonalt kjente menneskerettighetsaktivisten, Mohammad Ali Dadkhah (bildet), er nettopp blitt dømt til ni års fengsel.

Dadkhah, som har som advokat representert en rekke menneskerettighetsaktivister i Iran. Han er en av grunnleggerne av The Center of Defenders of Human Rights, sammen med Nobelprisvinneren, Shirin Ebadi. Mohammad Ali Dadkhah er anklaget og dømt for 'handlinger og propaganda mot den islamske republikken Iran'. Ved siden av de ni årene han må tilbringe i fengsel, er han også fradømt retten til å ha advokatpraksis i 10 år.

At Yousef Nardakhani nå har mistet sin advokat er svært alvorlig. Det som er enda mer alvorlig er at vi ikke har opplysninger om hvordan tilstanden hans er nå etter denne dommen, som falt søndag. Hans skjebne er for tiden uavklart, og vi vet ikke om han lever, eller om dommen er iverksatt.

Ingen kommentarer: