tirsdag, mai 01, 2012

Oppfyller Guds profetiske løfter til Israel ved å dyrke jorda i Samaria og Judea

Blant de mange som arbeider i Israel, og som er en del av oppfyllelsen av Guds profetiske ord, er HaYovel i en klasse for seg. Hva landet Israel angår så begynte det hele i 2004, i forbindelse med et besøk Tommy Walter hadde til Det Hellige Land. Men historien begynner lenge før.

Tommy Walter ble født og oppvokst i Tennessee i USA. Her møtte han også hun som skulle bli hans kone, Sherri. Etter endt skolegang arbeidet Tommy Walter for Federal Express, men etter 13 år i denne jobben fant han ut at han ville investere mer inn i sin egen familie og i andres liv. Ekteparet Walters flyttet med sin voksende familie til en liten Amish/Mennonite kommunitet, hvor de levde uten elektrisitet og innlagt vann, mens de lærte seg organisk jordbruk. Mens foreldre og barn arbeidet side om side, opplevde de stor framgang på gården sin.

I denne tiden leste de mye i Bibelen og ble svært velsignet av de løftene som Gud har gitt Israels land og folk. Bibelens profetiske budskap om Guds evige løfter til Israel åpnet seg for dem, og de ville undersøke om det ikke var noe som de praktisk kunne hjelpe til med. De hadde jo ervervet seg en god del kunnskap med å drive jordbruk. Så la Tommy Walter ut på sin rekongniseringstur.

Den reisen skulle vise seg å bli livsforvandlende. Tommy Walter så med egne øyne hvordan de bibelske profetiene med hensyn til landet gikk i oppfyllelse, og han så også hva han kunne bidra med! Året etter, i 2005, ble HaYovel Ministries etablert: Gjennom å støtte små uavhengige gårdsbruk i Israels hjerteland Samaria og Judea, skulle de være med på den profetiske gjenreisningen av Israel.

Og slik er det blitt. De bygger sitt arbeid på to løfter fra Guds ord:

'Glemmer vel en kvinne sitt diende barn, så hun ikke forbarmer seg over sitt livs sønn? Om også de glemmer, så glemmer ikke jeg deg. Se, i begge mine hender har jeg tegnet deg, dine murer står alltid for meg'. (Jes 49,15-16)

'Det landet som var lagt øde, skal bli dyrket, det som lå der som en ørken for øynene på hver mann som gikk forbi. Da skal de si: Dette landet som var lagt øde, er blitt som Edens hage. Og de byene som var herjet og ødelagt og revet ned, er gjenreist og har fått murer'. (Esek 36,34-35)

Gjennom å kultivere landet og dyrke jorda er de med på det profetiske eventyret som startet i 1948: den moderne gjenreisningen av staten Israel.

Du kan lese mer om HaYovel Ministries arbeid her:

http://www.hayovel.com/

Ingen kommentarer: