lørdag, mai 05, 2012

Et glimt av den himmelske Tronen gir det rette perspektivet og lidenskapen

Apostelen Johannes fikk et glimt av det som skjer rundt Tronen i himmelen. Vi leser om dette i det fjerde kapitlet i Åpenbaringsboken. Det Johannes ser er større enn hverdagene våre. Han får et glimt som gir perspektiv, og rett    retning!                          

Et glimt av Tronen, gir oss lidenskap, en pasjon for det hellige. Det finnes noe som har større betydning, noe som er viktigere enn noe annet, og det gjør det lettere for oss å velge. For det er ikke alt som er viktig å ta vare på. Og det finnes noe som selv ikke all verdens penger eller berømmelse kan gi oss. Jesus sier at 'ett er nødvendig', og det finnes det Han kaller 'den gode del'. Dermed må det jo også finnes det som er 'det dårlige valget'. Men i denne sammenhengen vi nå snakker om, kan også det gode, bli det aller bestes verste fiende. Om valget står mellom det å følge Lammet der det går, eller høste berømmelse her i tiden.

Utfordringen for en som vil følge Jesus, handler ikke først og fremst om å si nei til synd, til det som kan ødelegge oss, men å si nei til noe som i utgangspunktet er godt, men som ikke er rett for oss i den situasjonen vi befinner oss i og som dermed ikke er det beste for oss.

Men ser vi Ham, kan intet friste.

Den norske lyrikeren og forkynneren, Edin Holme, sa det slik:

Den som Han har sett,
kan intet friste,
ringe synes alt han ser,
den som eier Ham,
kan allting miste,
han begjærer intet mer.


Ingen kommentarer: