torsdag, mai 31, 2012

Muslimer vinnes for Jesus i Etiopia

Meserete Christos - eller Grunnvollen Kristus - er navnet på mennonitene i Etiopia. Nå ønsker de å tenne en brann for misjon og evangelisering. De satser på å trene misjonærer for tverrkulturelt misjonsarbeid i de 27 distriktene de arbeider.

Yemiru Tilahun, til høyre på bildet, som er lederen for misjonsavdelingen til Mennonitekirken i Etiopia, tror Gud har kalt dem til å hjelpe til med å utruste bevegelser som har til hensikt å nå den muslimske delen av befolkningen med evangeliet:

'Gud gav oss ilden, og vi vil gi den videre,' sier en av de 35 misjonærene som fikk være med på et treningsopplegg i Mese­rete Kristos College i Debra Zeit 6.-12 mai. Dette var første av i alt fire treningsmoduler, hvis hensikt er å hjelpe til med å plante nye menigheter. Deltagerne fikk undervisning i misjonsteologi, historie og strategitenkning. I tre dager studerte deltagerne prinsippene for teltmakervirksomhet, og mange gode ideer om hvordan de kan skape jobbmuligheter for å tjene penger til livsopphold som misjonærer ble lansert. Et annet seminar handlet om hvordan man kan nå ut til muslimer. Flere av deltagerne kommer fra muslimdominerte områder av Etiopia, eller har muslimsk bakgrunn selv.

Satt fri fra demoner

Mens Etiopias koptiske kristne kan spore sine røtter tilbake til det fjerde århundre, har de vært omgitt av ivrige, ekspanderende muslimer i århundrer. Veien til Awasa i den berømte Rift Valley som leder gjennom Oromo land er full av moskeer.

'Med hensikt flyttet vi til et område hvor majoriteten av befolkningen er muslimer,' forteller en av de etiopiske mennonite-pastorene. Han forteller om en muslimsk jente som deltar i husgruppe hjemme hos pastoren med mer enn 60 barn. En natt ble pastoren vekket midt på natta av jenta. Moren var blitt så syk. Pastoren ble med jenta hjem, ba for moren, som ble satt fri fra demoner, og ble fullstendig frisk. Hele familien kom til tro på Jesus!

I en landsby inviterte sjeiken en av mennonitene som driver en forretningsvirksomet hjem til seg fordi han ville høre om Jesus! Som en respons på dette så har denne menigheten startet en gruppe for å trene ledere. Disse forblir i sine lokalsamfunn og vitner om Jesus der anledningene byr seg.

I alt 130 personer trenes nå opp til tverrkultuell misjonsarbeid i Etiopia.

Ingen kommentarer: