søndag, mai 20, 2012

Å leve ut Bergprekenen i hverdagslivet

'Jeg elsker å fortelle historien om hvordan, Dietrich Bonhoeffer, på 1930-tallet, kjempet mot nazistene i Tyskland og ba for 'en ny monastisisme som hadde det til felles med den gamle at den levde i henhold til Bergprekenen', kom en gruppe kristne som kalte seg 'Bruderhof' allerede sammen for å 'leve ut Jesus'.

Det forteller, Jonathan Wilson-Hartgrove, i sitt siste nyhetsbrev.

Inspirasjonen til Bruderhof-kommuniteten var hentet nettopp fra Bergprekenen. Nazistene forfulgte dem for å være pasifister, britene anklaget dem for å være tyskere. De ble avvist med den begrunnelsen at de var idealister, senere for å være tradisjonalister. Selv fortsatte de bare å leve ut det de trodde på, og hadde Bergprekenens innhold i sentrum for sin tro. I 80 år har Bruderhof levd ærlig og åpent, med har både hatt fremgang og tilbakegang.

Jonathan Wilson-Hartgrove, selv en radikal Jesus-etterfølger, forteller at han blant annet annonsene for sommerfestivaler, konferanser og begivenheter, fant han en annonse med følgende budskap fra Bruderhof:

'Slå deg i lag med oss for en helg med felleskap, arbeid og samtaler om hvordan Bergprekenen kan bli virkelig! Ta med deg arbeidshansker og Bibelen - legg igjen campingstolen og yoga-mattene. Bergpreken-leiren vil finne sted 3.-5. august 2012 ved Mount Community (tidligere Mount St. Alphonsus), i nærheten av Hudson River. I løpet av helgen vil vi lese og søke å forstå Jesu radikale undervisning i Matt 5-7.

Jesus krever mer enn ord av oss. Så, hjelp oss mens vi hamrer, svetter, skrubber og former dette historiske, tidligere seminaret, til en kommunitet fokusert på kjærlighet til Gud, og tjeneste for andre. Gjennom inspirerende arbeid, fellesskap og levende interaksjon håper vi at Bergprekenen kan revitalisere oss og forandre oss'.

Jeg er enig med Jonatan Wilson-Hartgrove at en slik weekend som dette ville jeg gjerne ha vært med på!

Du finner ut mer om denne weekenden her:

http://mountworkcamp2012.blogspot.com/

På bildet ser du Eberhard Arnold som grunnla Bruderhof-kommunitetene.

Ingen kommentarer: