lørdag, august 04, 2012

Rådgiver for Utdanningsministeren i Storbritannia sammenligner evangelikale kristne med totalitære muslimer

En senior rådgiver for Utdanningsminsteren i Storbritannia, Alan Judd (bildet), sammenligner evangelikale kristne med 'totalitære muslimer' og 'segrasjons jøder'.

Uttalelsene som Alan Judd kom med i en artikkel i The Telegraph i forrige uke, har vakt berettiget oppsikt, og viser bare hvor hatsk stemningen er mot kristen tro i visse deler av det engelske samfunnet.

Bakgrunnen for uttalelsene til Alan Judd er søknaden fra evangelikale kristne som ønsker å drive private skoler. Judd mener at troende skal ha mulighet til å starte friskoler, med mindre de ikke lærer bort 'ekstreme synspunkter':

'Å nekte troende å starte friskoler vil være å ekskludere et stort antall av flinke, velmenende og erfarne mennesker som kan gjøre mye for å høyne nivået generelt,' skrev Alan Judd og så la han til: 'Problemet er som alltid, er når dette tas ut i det ekstreme, enten det er evangelikale kristne, totalitære muslimer eller segreasjons-jøder'.

'Nærsynt fundamentalisme':
Alan Judd går langt i sitt avisinnlegg. Om søknadene til å starte friskoler, sier han: 'Slike søknader må behandles nøye, ikke fordi det ikke skal være religiøse- og ideologiske synspunkter som er på sidelinjen, men fordi skattebetalerne ikke skal behøve å betale for dem - og fordi barna skal ha muligheten til å delta i storsamfunnet uten å få deres horisont begrenset av fundamentalisme'.

Alan Judd mener også at kreasjonismen - det at universet ikke har utviklet seg, men at det finnes en Skaper - 'må ikke bli undervist som del av en vitenskap'.

To millioner evangelikale kristne
Generalsekretæren for Den evangeliske Allianse i Storbrittania, Steve Clifford, reagerer med forferdelse på sammenligningen Alan Judd foretar mellom evangelikale kristne og totalitære muslimer:

'Det er både galt og det vekker bekymring når en senior-rådgiver for regjerningen setter merkelappen ekstremister på evangelikale kristne'.

Clifford mener dette må bero på manglende kunnskap om hva evangelikal kristen tro handler om, ja kristen tro generelt, for den saks skyld.

Det finnes omlag to millioner evangelikale kristne i Storbrittania. Og evangelikale kristne er den mest hurtigvoksende delen av kristenheten verden over.

'De tar sin tro på alvor, men det gjør dem ikke til ekstremister for det,' sier Steve Clifford.

Ingen kommentarer: