søndag, august 19, 2012

Truer med å sende medlemmer av husmenighet i arbeidsleir

7. august ble tre ledere for en husmenighet i Lichuan i Jiangxi provinsen i Kina (se kartet) innbrakt til det lokale Religionsrådet og politiet, hvor de ble bedt om å slutte seg til den offisielle og statsstyrte 'Tre-Selv-Kirken'.

Hensikten med møtet var å tvinge medlemmene av husmenigheten, til hvert år å oppgi navnene på de som lar seg døpe til myndighetene. Hvis så ikke skjer vil myndighetene hindre husmenigheten fra å komme sammen. På møtet truet også myndighetene med å internere husmenighetens medlemmer i arbeidsleire, hvis de fortsetter med å komme sammen uten å være tilsluttet 'Tre-Selv-Kirken'.

6. juni i år ble sommerleiren denne husmenigheten holdt stormet av politiet. Sommerleiren ble øyeblikkelig stengt. En datamaskin og en overhead prosjektor tilhørende menigheten ble konfiskert, og tre av lærerne på leiren ble innbrakt til avhør. Lærerne ble satt fri senere på dagen, og menigheten fikk tilbake utstyret sitt. Frem til nå har den fortsatt med å holde husmøter. La oss huske å be for våre venner.

Ingen kommentarer: