søndag, august 19, 2012

Kristus er alt

Jeg leser fortsatt Porphyrios av Athos (bildet) med stor interesse. Her følger noe jeg har oversatt som han har skrevet, og som har velsignet meg slik:

'Vi skulle se Kristus på denne måten: Han er vår venn, vår bror; Han er alt det som er godt, og vakkert. Han er alt. Likevel, Han er fremdeles en venn, og Han roper det ut: 'Dere er mine venner, forstår dere det? Vi er brødre. Jeg holder ikke helvete i mine hender. Jeg truer dere ikke. Jeg elsker dere. Jeg vil at dere skal glede dere over livet sammen med meg'. 

Kristus er alt. Han er glede; Han er liv, Han er lys. Han er det sanne lys som gjør at mennesket fylles med glede, gjør at han kan sveve av lykke; gjør at han ser alt; alle, gjør at man føler for alle, og ønsker at alle skal være med Ham, være med Kristus. Elsk Kristus, og sett ikke noe foran Ham. Kristus er alt. Han er livets kilde; vår egentlige lengsel, Han er alt. Alt som er vakkert finnes i Kristus. 

Den som tilhører Kristus, må elske Kristus, og når han elsker Kristus, så er han befridd fra djevelen, fra helvete og fra døden'.

Ingen kommentarer: