søndag, august 12, 2012

Baptister i Russland satser på teologisk utdannelse og skolering

Med 20 års religionsfrihet har mye forandret seg i Russland. Behovene for trenede pastorer, lærere og ledere i menighetene har om enn mulig blitt enda større. I Den russiske unionen av Evangelikale kristne/Baptistene har man forstått det store behovet for sunn bibelundervisning. Dagens pastorer står overfor store utfordringer i et mer og mer sekulært samfunn.

Presidenten for Det Bibelsk-Teologiske Seminaret i Novosibirsk, pastor Eduard Genrikh, hvis undervisningsbygg vi her ser bilde av, anbefaler nå hver baptistmenighet til å avsette midler på menighetens budsjett hvert år, til undervisning. De utfordrer også menighetene til å be regelmessig for det teologiske seminaret, for studentene og lærerne.

Hvert år må også lærerne ved Det Bibelsk-Teologiske Seminaret i Novosibirsk, bekrefte overfor alle menighetene at de lærer i tråd med det læremessige grunnlaget som baptistene har. En slik bekreftelse burde også ha vært selvsagt for lignende skoler i Norge, synes jeg. Da ble lærerne bevisstgjort at det er menighetene de er satt til å tjene, og man slapp også en læremessig utglidning i liberal retning.

Ingen kommentarer: