tirsdag, august 07, 2012

Hvor forsvant de knelende bederne?

Se nøye på bildet! Det inspirerer meg. Russiske kristne på kne i bønn til Gud om vekkelse. Vakrere syn enn knelende bedere finnes ikke! Og om det gleder meg, så er gleden ekstra stor i himmelen. For Gud selv har gitt oss vidunderlige løfter om bønnesvar, og vist oss vårt høye og hellige kall som 'et hellig presteskap' - 'et kongelig presteskap' (1.Pet 2,5 og v.9)

Bildet er hentet fra årskongressen til de russiske baptistene. Tema for den tredje dagen på årskongressen var nettopp bønn. Pastor Paul Shvetsov talte om det å være en djerv beder, med utgangspunkt i livet og tjenesten til apostelen Paulus.

Det er ikke ofte man ser knelende kristne lenger. Stolene er blitt mer komfortable med årene i de fleste moderne kirkebygg. Der hvor noen kneler ser man nesten litt beskjemmet bort på dem, som om de forstyrrer den gode stemningen og den orden som bør finne sted i et møte. 

Men hva er vel mer naturlig enn å knele for Han som er Herrenes Herre og Kongenes Konge? Apostelen Paulus skriver til forsamlingen i Efesos:

'Av denne grunn bøyer jeg mine knær for vår Herre Jesu Kristi Far ... og jeg ber ...' (Ef 3,14 og v.16)

På 1970-tallet da jeg ble en kristen var det ikke uvanlig å knele for man skulle be. Man bøyde sine knær ved stolen, eller ved plattformen, eller ved alterringen. Når ble det umoderne og upassende?

Ingen kommentarer: