lørdag, august 25, 2012

Husmøte i Usbekistan stormet av politiet

Det finnes ikke mange baptistmenigheter i Usbekistan, og nå går de igjennom en ny sterk forfølgelse.

12. august var 13 voksne og 18 barn samlet til husmøte i byen Samarkand, hos ekteparet Veniamin A. og Elena A. Nemirov. Omlag klokken 11.00 dukket det opp to politimenn i uniform, og to sivilkledde. De gikk inn i hagen, og begynte straks å spørre ut de som var samlet i der om hva som skjedde inne i huset. Det gjorde de uten å vise noen form for dokumentasjon om hvem de var. Samtidig sørget de for å stenge av gaten for trafikk. Flere politifolk kom til når gaten var stengt, og de stormet bokstavelig talt huset. Det var 12-13 stykker av dem.

Rett etter at de hadde stormet huset, tok de frem videokameraer og filmet alle som var samlet der. De ba også om å få se passene, og skrev av alle personaliaopplysningene. Politiet ba også de som var tilstede om å skrive ned utfyllende informasjon om dem selv, men dette nektet de å gjøre. Mannen som ledet det hele, en mann ved navn Obozhon, opptrådte på en svært brutal måte, og snakket vulgært. Han forlangte at de skulle finne frem all kristen litteratur de hadde, enten det dreide seg om personlige Bibler eller notatbøker. Alt ble konfiskert. Han truet også med å arrestere broder Alisher Abdulaev, som befant seg i dette huset. Obozhon brukte også fysisk makt overfor noen andre i huset.

Tre timer senere, omlag klokken 14.00, var husransakelsen over. Politiet tok med seg eieren av huset samt to brødre i menigheten og en søster, og førte dem til politistasjonen. Her ble de forhørt, og så satt fri.

Vi oppfordres spesielt til å be for Nemirov familien som har 12 barn, og denne baptistmenigheten i Samarkand. At de ikke skal bekymre seg for de prøvelsene de nå går igjennom, men sette sitt håp til Gud. Våre venner i Usbekistan minner oss om ordene fra 1.Tess 3,3:

'... så ingen skulle vakle i disse trengsler'.

Ingen kommentarer: