mandag, august 27, 2012

Kinesisk menighetsleder bygget 154 bibel- og misjonsskoler - har gått hjem til Gud

En av de mest innflytelsesrike kristne lederne i Kina, Sun Yi-yin (bildet), døde av kreft onsdag i forrige uke, 76 år gammel.

Fra 1992 og frem til dags dato var Sun Yi-yin redskapet Gud brukte til å bygge og drive 154 bibel-institutter og misjonstreningsentre i hver eneste provins av Kina, og til og med inne i Tibet. Mer enn 60.000 studenter er uteksaminert fra disse skolene, og tjener i dag Gud som misjonærer i hjemlandet. Disse 60.000 studentene har vunnet flere for Gud enn alle utenlandske misjonærer tilsammen i perioden 1807-1949!

Lidelsens bibelskole
Dr. Sun Yi-yin, eller Freddie Sun som han gjerne ble kalt i den engelsktalende verden, forteller at hans forberedelse til tjeneste i Guds rike, skjedde under en 10 år ildprøve i kinesisk fangenskap under Kulturrevolusjonen. Før han ble arrestert hadde han arbeidet som professor ved et av Kinas mange universiteter, og hans fangevoktere var fast bestemt på at de skulle klare å knuse ham. Det gjorde de ikke. Sun Yi-yin kom styrket ut av ildprøven. Nå var han godt rustet til å tjene Jesus 100 prosent.

40.200 km hvert år!
Han og kona, Dorothy Chang, som har sittet 20 år i kinesiske fangeleire, reiste utrolige 40.200 km hvert eneste år i perioden 1992-2012!

Hva dette ekteparet alene har gjort for Guds rike vet alene deres oppdragsgiver, Gud. I 1949 var det mindre enn en halv million evangeliske kristne i Kina, i dag sier kommunist-regimet selv at det kan være så mange som 130 millioer!

Sun Yi-yin og Dorothy Chang og deres medarbeidere har vært viktige partnere i denne enorme innhøstningen. La oss i dag takke Gud for Sun Yi-yin som er hjemme hos Herren og hviler ut, og la oss be for Dorothy Chang som er i sorg over mannens bortgang. Og la oss be for Kina og den kolossale vekkelsen som pågår der.

Ingen kommentarer: