mandag, desember 01, 2008

En barmhjertig samaritan med Jesu hjertelag



I 13 år har pastor Sam Thompson (72) i New Beginning Baptist Church stått opp tidlig om morgenen for å lage mat til 125 fattige mennesker. Han og kona Miss Annie, som bor i Clover i South Carolina, lager disse måltidene fem dager i uka året igjennom, uansett vær og føreforhold, som de sier. De to gjør dette med svært små ressurser og det er bare i en kort tid de har hatt noen få medarbeidere som har hjulpet dem.

Men det er ikke bare dette de to gode samaritanerne gjør. Ekteparet har valgt å bo i hver sin del av huset sitt, slik at de kan gi et bosted til 10 gutter og jenter som ikke har noe annet sted å bo. Dermed kan Miss Annie passe på jentene, og pastor Sam Thompson guttene.

Når du spør pastor Sam om hvordan han har det, så stikker han hendene djupt i snekkerbuksa og sier: To blessed to be stressed!

Nylig ble det utlovet en konkurranse gjennom en lokal bank, hvor folk i Clover ble invitert til å skrive et essay om et menneske som betydde mye for lokalsamfunnet. Elisabeth Heartly, som her sees på bildet sammen med pastor Sam, valgte å skrive om Sam og Miss Annie. For de gir ikke bare mat til 125 mennesker om dagen, og husrom til de 10 ungdommene, men de hjelper også enker og farløse, og gir en håndsrekning til de som trenger hjelp til å skaffe seg arbeid. Elisabeth Heartly vant konkurransen på 10.000 USD som hun gav til pastor Sam og Miss Annie.

Pastor Sam ser resultater av arbeidet når det gjelder evigheten også. I de siste månedene har han sett 12 mennesker kommet til tro på Jesus gjennom barmhjertighetesarbeidet de driver, og han har også døpt flere av dem. Spør du ham hvorfor han driver med dette, svarer han:

"Alt handler om Guds kjærlighet!" De 10.000 USD kommer garantert godt med til å hjelpe de trengende. Vi er ganske sikker på at han ikke beholder noen av dem selv.

Ingen kommentarer: