fredag, desember 26, 2008

Fire ting som står på Guds prioriteringsliste for nær framtid



Hva er Guds agenda for den nærmeste fremtiden? Hva er det som ligger på Guds hjerte, og som har Hans prioritet? Jeg har stilt meg det spørsmålet en stund nå, fordi jeg er interessert i å satse på det som har Guds velsignelse med seg og fordi jeg er interessert i å være i Guds plan med mitt liv.

Jeg har funnet ut at Gud har fire ting som ligger Ham spesielt på hjertet:

1. Misjon

"Og dette evangeliet om riket skal bli forkynt over hele jorden til et vitnesbyrd for alle folkeslag, og så skal enden komme." (Matt 24,14) Dette er Jesu egne ord. Gud leter fremdeles etter den ene som gikk seg vill. "Han (Gud) som vil at alle mennesker skal bli frelst, og komme til sannhets erkjennelse." (1.Tim 2,4) Skal jeg være med i Guds planer må jeg satse på misjon. Om den sammenhengen jeg tilhører ikke har misjonens sak på sin prioriteringsliste, ville jeg spørre om den sammenhengen jeg er en del av, er noe jeg skal være en del av. Om den sammenhengen jeg er en del av ikke er opptatt av misjon, er den med andre ord ikke opptatt av det Gud er opptatt av!

2. Gjenopprettelse

Gud er opptatt av å gjenopprette det som er blitt ødelagt: "ham (Jesus) som himmelen skal huse inntil de tider da alt det blir gjenopprettet som Gud har talt om ved sine hellige profeters munn fra eldsgamle dager av." (Apgj 3,21) Det er mye som har gått galt underveis. Gud er opptatt av vi skal bli istandsatt til tjeneste, at vi skal nå fram til enhet i tro på Guds Sønn, til manns modenhet,derfor har Han gitt menigheten tjenestegaver, se Ef 4,11-16. Alt dette må på plass for at menigheten skal fungere slik Gud har ment at den skal.

3. Presentere hvert menneske fullkomment i Kristus.

Herren gjør sin brud rede for Brudgommens gjenkomst! På Hans agenda står det følgende: "For dem ville Gud kunngjøre hvor rik på herlighet dette mysteriet er blant hedningefolkene, det er: Kristus i dere, håpet om herlighet. Og ham forkynenr vi, i det vi formaner hvert menneske og lærer hvert menneske med all visdom, for å fremstille hvert menneske fullkomment i Kristus." (Kol 1,27-28) Gud renser i dag sin menighet, helliggjør den gjennom ild og rystelser. Han gjør den ren og hellig, klar for Brudgommen som kommer snart igjen.

4. Israel

"Se, denne er att til fall og oppreisning formange i Israel, og til et tegn som blir motsagt." (Luk 2,34) Dette er Simeons profeti. Gud har planer for Israel og jødene. De har fått sitt land tilbake, Jerusalem er på deres hender, jødene som er spredt til jordens fire hjørner er i ferd med å komme tilbake. Landet blomstrer og stadig flere oppdager hvem Yeshua er! Gud vil våke over alle sine løfter med hensyn til Israels land og folk. Derfor må Israel og jødefolket være på vår prioriteringsliste. Vi er kalt til å be, trøste og til å gi dem evangeliet. Selv trenger vi å gjenoppdage menighetens jødiske røtter. Dette hører også med til det gjenopprettelsesverk som Herren ved sin Hellige Ånd gjør idag.

Skal jeg derfor være en del av prioriteringslisten til Gud, må jeg føre opp disse fire områdene på min egen. Om ikke disse fire er en del av min prioriteringsliste, så er jeg i tvil om du er en del av det Gud prioriterer.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Mener du det er en forutsetning at man støtter Israel, om man skal holde seg til Guds prioriteringsliste? Og hva legger du i det?

Bjørn Olav sa...

Ja, jeg mener det er en forutsetning. Det er to sider ved dette:

1. "For jeg skammer meg ikke ved evangeliet, for det er en Guds kraft til frelse for hver den som tror, BÅDE FOR JØDE FØRST og så for greker." (Rom 1,16)

2. Guds mange løfter til landet og folket.

Jeg kunne ikke tenke meg å være i en sammenheng, eller gå inn i en sammenheng som sto for erstatningsteologi, eller som ikke var opptatt av at Gud våker over sitt ord for å fullbyrde det med hensyn til landet og folket. Det betyr ikke at man støtter Israel i alt det israelske politikere står for. Jeg mener at dagens politiske ledelse ikke handler i samsvar med Guds ord. Min støtte til Israel og jødene er først og fremst bygget på Guds ord.

Anonym sa...

Bjørn, fint att du ser vikten av både stödja staten Israel och det judiska folket.

När man citerar Rom. 1:16 så bör man vara medveten om att det finns en nästan 2000-årig kyrkohistoria mellan oss och Paulus. Den har inte alltid varit så angenäm som du vet. Det står inte att kristendomen är först och främst för juden, utan frälsningen.

Judar skall förskonas från kristendom, men judar behöver ta emot sin Messias Yeshua. Det låter konstigt för många, men är ändå sant.

Kristendom medverkar till att juden blir assimilerad p g a den kristna inställningen till torán. Det är torán som bevarat det judiska folket från att bli assimilerat och därmed förintat. Idag är det fler och fler yeshuatroende judar som börjar leva ett toráobservant liv.

Dom goda nyheterna eller evangeliet om man vill tala grekiska, är förvisso först och främst för juden. Det är Israels folk som är bibelns förbundsfolk och därför är det naturligt att judarnas Messias är för dem.

Men det underbara i Guds plan är att vi ickejudar får ta del av Israels frälsningslöften. Det är detta som Paulus kallar den hemlighet som varit fördold under tidigare släkten.
Shabbat Shalom!

Bjørn Olav sa...

Jeg har litt problemer med å følge deg helt her, SÅ Gerdvall. Israels folk er utvalgt, derom er det for meg ingen tvil. Det er heller ingen tvil om at Gud har en spesiell plan med å bringe jødene tilbake til Israels land i endens tid og at jødene som folk har en lysende fremtid.

Men vårt nye testamente forteller oss også at Gud har avdekket sin hemmelighet, den som har skjult fra før skapelsens begynnelse, menigheten. Det er gjennom menigheten at "Guds mangfoldige visdom" skulle "bli kunngjort for maktene og myndighetene i himmelen. Dette var hans evige forsett fra evige tider, som han fullførte i Kristus Jesus, vår Herre." (Ef 3,9-11)

Det er fint at det i Israel og der hvor jøder bor, opprettes messianske forsamlinger, men i Kristus er det skapt et nytt menneske, ved at jøde og hedning er blitt ett legeme. Begge har vi fått adgang til Faderen i èn Ånd. Jøde og hedning er i Kristus blitt "de helliges medborgere og Guds husfolk," og vi er "bygd opp på apostlenes og profetenes grunnvoll og hjørnesteinen er Kristus Jesus selv. Det finnes bare èn Guds bolig i Ånden." Jfr Ef 2,11-22.

Jeg synes dette blir mer og mer borte i den undervisningen den såkalte nye hebraiske bevegelsen står for. Legg merke til at apostelen Paulus understreker at forsamlingen er bygget opp på APOSTLENES OG profetenes grunnvoll, ikke omvendt. For meg virker det som om den nytestamentlige menigheten er er medregnet. Vi er liksom ikke noe mer enn podet inn på Oljetreet. Hva da med det faktum at Gud har hatt menigheten i sin tanke fra evighetens morgen?