onsdag, desember 31, 2008

Slaget ved Harmageddon, del 4



Om du ikke har lest de tre foregående artikler, les disse først for sammenhengens skyld.

Av pastor W.A Criswell

Midt i denne fryktelige og ubeskrivelige krig blir himmelen åpnet, og Guds Sønn blir synlig. Slik beskrives Han:

"Hans øyne er som ildsluer (brennende ild, som kunne trenge inn i menneskesjelens dypeste mørke), og på sitt hode har han mange kroner." Man kunne faktisk holde en hel preken om kronene som så formålstjenelig er plasset på Guds Sønns hode. Dernest leser vi: ".... han har et navn skrevet som ingen kjenner uten han selv." Dette sikter til Hans egentlige guddommelige vesen og det uutsigelige og ukjente Gudsnavnet. Intet menneske kan kjenne Gud fullt ut. Begrenset som vi er. jordiske som vi er, så er Guds guddommelighet noe vi ikke kan fatte. Det er Herren Gud selv som kommer, for Jesus Kristus er universets Gud.

Vi skal nå betrakte guddommen i himmelen. Forestill deg ikke at vi skal få se Gud nr 1 og Gud nr 2 og Gud nr 3. Nei, det er èn stor Herre Gud. Vi kjenner Ham som vår Far, vi kjenner Ham som vår Frelser og vi kjenner Ham som Den Hellige Ånd i våre hjerter. Det er èn Gud, og dette er den store Gud som i Det gamle testamente kalles Jahve og etter inkarnasjonen i Det nye testamente kalles Jesus, himmelens fyrste, som nå skal komme. "Og han er kledd i en drakt som er dyppet i blod (det er hans fienders blod) ... og han trår vinpressen med Guds, Den Allmektiges, strenge vredes vin (mot siden fiender)."

Vi leser på nytt: "og det navn han har fått, er Guds ord." Dette er navnet som det går han å uttale, som går an å meddele, dette er navnet som vi dødelige har lært å kjenne Ham ved. "I begynnelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud." (Joh 1,1) "Og Ordet ble kjød og tok bolig i blant oss, og vi så hans herlighet - en herlighet som den en enbåren Sønn har fra sin far - full av nåde og sannhet." Dette er "Guds ord", Herren Jesus Kristus.

Igjen så leser vi: "Og av hans munn går det ut et skarpt sverd, for at han med det skal slå hedningene." Han behøver ikke slå. Han taler, og det skjer. Det er ubegrensede krefter i stemmen Hans. I Hans fornedrelsesdager, for eksempel da Han var forbannet og forfulgt av mennesker, kom onde mennesker for å fengsle Ham. Herren spurte: Hvem leter dere etter? De svarte: Jesus fra Nasaret. Han sa: Det er meg. Da falt de til jorden alle sammen. Ikke engang i denne tid, da Han hadde antatt menneskeskikkelse, kunne romernes bevæpnede soldater eller templets rådsherrer motstå Hans nærhet. Når det var slik da, tenk da hvordan det skal bli når Han kommer i herlighet og sammen med hele himmelens hærskare! For en makt, for en styrke. Den scenen kan ikke beskrives.

(fortsettes)

2 kommentarer:

Anonym sa...

If you could give more detailed information on some, I think it is even more perfect, and I need to obtain more information!
Personalized Signature:金陵热线棋牌游戏中心,名城苏州游戏中心,云南信息港游戏,彭城视窗棋牌游戏中心,江苏互联星空棋牌游戏中心,广西休闲游戏中心,安徽棋牌游戏中心

Anonym sa...

If you could give more detailed information on some, I think it is even more perfect, and I need to obtain more information!
decorative fishing net