søndag, desember 07, 2008

Jesus - DEN ENESTE veien til Gud!





Så er det slått fast fra Billy Graham organisasjonen: 90 årige Billy Graham er og har alltid vært tindrende klar på at Jesus er den eneste veien til Gud, og at ingen kommer til Faderen uten gjennom Jesus. Nå har jeg selv aldri vært i tvil om at så er tilfelle, men nå og da har det vært sådd tvil om ikke Billy Graham på sine eldre dager har endret seg. I forbindelse med noen intervjuer har enkelte ting i uttalelsene til Billy Graham blitt tolket dit hen at han har åpnet for at det skulle være mulig å bli frelst også gjennom andre religioner. Det finnes også på nettet en rekke YouTube filmer av typen "klipp-og-lim", som på en svært tendensiøs måte fremstiller det som om Graham har kommet frem til denne konklusjonen. For kort tid siden dukket temaet opp på et svensk debattforum, og jeg skrev at jeg satte et stort spørsmålstegn ved påstandene og ba de sjekke det opp med Billy Graham organisasjonen. Nå har de gjort det, og svaret de får er meget interessant:

Billy Graham organisasjonen siterer Graham selv som sier: "Gjennom årenes løp har jeg møtt mennesker med mange ulike religiøse og filosofiske synspunkter. Mange av dem har en dyp overgivelse til deres overbevisning. Men jeg er blitt enda mer overbevist om det unike og sanne ved Kristus og Hans evangelium. Og jeg ønsker å fortsette å forkynne det så lenge det er mulig."

Billy Grahams sykdom og svekkelse kan være en årsak til at han har uttalt seg noe uklart i noen av intervjuene. Han er også tydelig sliten. Men det er ingen som helst tvil om at Billy Graham forkynner at "det ikke er frelse i nien annen. For det finnes ikke noe annet navn under himmelen, gitt blant mennesker, som vi kan bli frelst ved." (Apgj 4,12)

Om du er interessert i å lese hele svaret fra Billy Graham organisasjonen kan du gå til:

http://www.glandberger.net/

Jeg kjenner en dyp takknemlighet til Gud for hva Billy Graham har utrettet. Tenk på alle de millioner av mennesker som har fått høre om Jesus gjennom ham, og som nå er himmelborgere! Med Billy Graham har det ikke vært noen skandaler, verken med kvinner, alkohol eller penger. Nå i sitt 90 år er han svekket på grunn av sykdom og alder. Men kjempen lever fortsatt, han ber, studerer Guds ord og kan se tilbake på en fantastisk evangelisttjeneste. Gud til ære og pris. Billy Graham er medlem av First Baptist Church i Dallas Texas.

1 kommentar:

Anonym sa...

Litt morsomt dette! Har nesten ikke sett noe på youtube, men for noen uker siden ble jeg anbefalt en nesten en times video"snutt" av en tale Paul Washer holdt på en stor ungdomssamling. I den forbindelse ploppet det etterpå opp noen andre anbefalte videosnutter, blant annet så jeg to meget korte av Billy Graham hvor noen mente som overskrift at han hadde gått bort fra Kristus som eneste frelsesvei.

Her sa han at han ikke ville dømme noen muslimer osv. Han framstod for meg som svært ydmyk og sa ikke at man kunne bli frelst av andre enn Jesus Kristus, men at han ikke utelukket at muslimer osv. kunne "ende opp" med et evig liv. Vi har jo f.eks. Romerbrevet kap. 2 og spesielt versene 11-16. Jeg deler mye av de tankene til Billy Graham i de to filmsnuttene jeg så i hvert fall. Dette bringer oss til spørsmålet om "siste sjanse" til å bli frelst ved å ta i mot Jesu nåde ved Hans forsoningsdød.

Hilsen
Thomas i S.

(PS! Jeg gir meg ikke så lett med dette spørsmålet :-) )