onsdag, desember 31, 2008

Noen tanker innfor det nye året



Ute er det minus 20 kalde grader. Typisk for siste dagen i det gamle året her hvor vi bor. Jeg har fyrt opp i ovnen, og kjenner varmen brer seg i rommet. Det er stille. Huset sover fortsatt. Jeg elsker de stille morgenene. Mulighetene den gir til stille refleksjon. De siste dagene har jeg tenkt mye på det som har skjedd dette året som snart er historie. Jeg har veldig mye å takke for, og en del jeg undres over. Det har vært tøffe dager med sykdom. Jeg er glad jeg har klart å gjennomføre en del av de møtene og seminarene som har vært satt opp. Men kreftene har ikke strukket til for alt det jeg så gjerne skulle ha gjort. Flere ganger har jeg måtte kaste håndkleet inn. Det har vært vanskelig, fordi jeg vet at jeg har skuffet mennesker underveis. Året har gitt meg muligheten til å bli kjent med mange nye strålende mennesker, ikke minst gjennom virksomheten med bloggen. Mennesker jeg har fått en relasjon til, og som gjennom sine kommentarer, eposter, brev og telefoner har hjulpet meg videre, fått meg til å tenke igjennom ting for første gang, eller på nytt! Som har vært med på å endre meg. Dette takker jeg Gud for. Etter hvert som årene går ser man virkelig betydningen av vennskap. Jeg kjenner også på en djup takknemlighet for mange av de gudstjenestene vi har fått ta del i: fellesskapet med andre troende, brødet vi har brutt sammen, ærbødigheten innfor Den Hellige som vi har kjent på - sammen.

Mot slutten av dette året har jeg kjent at Herren har talt om tilbedelse. Da jeg så dette bildet første gangen - som jeg gjengir på bloggen i sammenheng med denne artikkelen - kjente jeg at dette er bildet som viser det jeg kjenner meg kallet til i 2009.

Ord for 2009 for mitt vedkommende er ordene ærefrykt, ærbødighet, tilbedelse. For den tre ganger hellige Gud.

Da tenker jeg nødvendigvis ikke på ekstatiske lovsangsmøter, - vi må gjerne berøres følelsesmessig, så det er ikke det, men jeg tenker på to ting:

* Den knelende, overgitte, stille tilbedelsen innfor Gud.

* Tilbedelsen sammen med de andre hellige, gjennom liturgien.

Disse to tingene kjenner jeg meg dratt imot innenfor 2009. Det betyr at jeg må endre fokus for noe av det jeg planlegger. Det betyr blant annet tider med tilbaketrukkethet. Slikt må det ryddes plass for i kalenderen!

Dette er det jeg kjenner for mitt eget vedkommende. Det behøver ikke være slik at Gud kaller deg til det samme. Vi har ulike kall, og ulike tjenester. Men jeg vil innvie meg på nytt til dette. Det betyr at også bloggen i året som kommer vil gjenspeile det i form av artikler og refeksjoner rundt det som har med tilbedelse, lovsang og takksigelse å gjøre.

Vi skal snart knele for Lammet i himmelen, og vi skal stå for Guds trone og tilbe. Det er klart at det blir ganske annerledes enn det vi opplever nå.

Men vi kan få en forsmak hernede.

Jeg ber om at vi alle skal gripes av en større ærbødighet og ærefrykt for Gud og i møte med det hellige i 2009. Jeg ønsker oss bort fra det overfladiske, det lettvinte (i negativ betydning), og at vi går djupere, blir mer ærlige, mer tørste og lengtende. Jeg ber om at vi alle må få del i den første kjærligheten til Jesus. Skjenker Ånden oss den vil mye bli forandret i våre liv.

Med bønn om Guds rike velsignelse i 2009.

13 kommentarer:

Anonym sa...

"Jeg ønsker oss bort fra det overfladiske, det lettvinte (i negativ betydning), og at vi går djupere, blir mer ærlige, mer tørste og lengtende. Jeg ber om at vi alle må få del i den første kjærligheten til Jesus."

Dette sier jeg AMEN til!

Takk for all inspirasjon og grunnleggende undervisning dette året.

Jeg ønsker deg og bloggens lesere ett velsignet godt nytt år!

Guds fred!

Stener

Anonym sa...

Ja,jag önskar och ber också att detta året må få innebära att den första Kärleken till Jesus vår Älskade Herre och Brudgum må få växa sig Mycket starkare i oss,och att längtan efter Honom ska bli Mycket mera intensiv i oss detta året!
Till alla bloggens läsare önskar jag;
Ett Välsignat Gott Nytt År,
ett år med Guds frid och glädje!
Karin
Ps.BjornOlav, du har ett inlägg i gårdagens blogg
Eg hoyrde dåm av Jesu röst.

Anonym sa...

Ville bare nevne at siste dagen i 2008 er det 2 varmegrader her på Lista :-)

Takk for gode artikler og godt vennskap. Ønsker deg alt godt og Guds rike velsignelse i det nye året.

- Ulf Magne

Anonym sa...

Ja, Bjørn Olav, jeg kjenner også trang til den stille tilbedelsen av Gud, vår Far. Det sier ja og amen i meg når jeg leser det du skrev nå.
Vet ikke om du husker at vi snakket litt om det da du hadde det møtet i Hallingdal? Om å være i stillhet innfor Gud.
Det er "stjernestunder", som et barn sa til meg når hun skulle fortelle hvor fint hun hadde hatt det.
Velsignet nytt år til deg og din familie, og alle som er innom bloggen. La oss gå i fred og tjene Herren med glede.

Hilsen karin.

Bjørn Olav sa...

Takk for gode nyttårshilsener! Måtte Herren rikelig velsigne dere dette nye året. Takk for alle bidrag på bloggen, og med ønske om nye kommentarer i året som kommer!

Værforholdene nede på Lista forbigår jeg i stillhet. :-)

Anonym sa...

Godt nytt år Bjørn Olav. Håper du blir styrket til helsa, vi trenger slike som deg. Jeg klarer ikke helt å følge deg inn i alt det ortodokse, men jeg støtter deg i at vi har behov for stillhet og innvielse. Gud velsigne deg.

Vi "stjal" litt av en av dine artikler og la det på vår hjemmeside:

http://blessweb.no/?c=108&cid=112

Håper dette er ok, burde jo spurt først, men du virker til å være en raus fyr :-)

EW

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Bjørn Olav sa...

Takk for hyggelig hilsen. Jeg føler meg beæret ved å bli sitert på nettsiden til Bless! Det er bare å bruke alt dere vil vederlagsfritt, men flott at dere oppgir kilde. Måtte Herren rikelig velsigne dere. Det hadde vært koselig å besøke dere ved en anledning, om dere tør invitere en "ortodoks" forkynner som meg.

Jeg er blitt beriket og velsignet gjennom møte med Den ortodokse kirke. I mars reiser jeg til Romania, hvor jeg er invitert av den rumensk ortodokse kirke til å holde møter/seminarer. Innenfor den rumensk ortodokse kirke finnes det en sterk vekkelsesbevegelse som kalles Herrens Arme. Den er ledsaget av tegn og under. Ikke minst sterke helbredelser. Jeg skal samtidig undervise pastorene i den store sigøynervekkelsen som skjer der ute. Jeg besøker alle slags sammenhenger, hvor Herren åpner dørene for Ordets forkynnelse. Ha et velsignet nytt år!

Anonym sa...

Hei Bjørn Olav,
Godt Nytt År til deg og dine.
Har brukt de siste timene til å fullføre lesingen av boka di:

ABRAHAM- GUDS VENN

Veldig, veldig bra.

Til bloggens lesere:
Denne MÅ dere kjøpe (og lese!).
Anbefales til alle som ønsker en utdyping av temaer som: Lydighet, vente på Herren, Forbønn, Guds Allmakt og mere. InteresSANT.
Forfatteren legger for dagen en modenhet som bare kan springe ut fra "Prøvet tro",kosteligere enn det fineste gull.
Odd

Anonym sa...

Hei Bjørn Olav! Jeg ønsker deg og din familie et av HERREN velsignet nyttår.
Det samme til Karin. God nyttår.
Skal prøve å huske på fortsatt å ta deg med i forbønn i radioprogrammet. Jeg skal også fortsatt ta med mannen til Karin i forbønn.

Mvh.: Birgir

Anonym sa...

Birgir!
Tack för Nyårshälsning,och ditt löfte om förbön för mig och min make i ditt radioprogram!Når jag läser din hälsning nu på nyårsdagens morgon,så kommer tårarna!Du är en verklig fin broder i Herren!
Må Jesus omsluta dej och din familj på alla sidor!
Din syster i Herren Karin

Anonym sa...

It seems different countries, different cultures, we really can decide things in the same understanding of the difference!
Personalized Signature:我喜欢淮安掼蛋,靖江青儿,南通长牌,姜堰23张,常州麻将这些地方言游戏

Anonym sa...

It seems my language skills need to be strengthened, because I totally can not read your information, but I think this is a good BLOG
landing net