mandag, desember 29, 2008

Slaget ved Harmageddon, del 2



Del 1 bør for sammenhengens skyld leses først!

Av pastor W.A. Criswell

Konflikten nevnes i Åpenbaringen 14,17-20:

"En annen engel kom ut fra templet i himmelen og hadde en skarp sigd, han også. Og enda en annen engel kom ut, fra alteret. Han hadde makt over ilden. Og han ropte med høy røst til engelen som hadde den skarpe sigden: Send ut din skarpe sigd og høst drueklasene av jordens vintre! For druene er modne. Engelen lot sin sigd gå over jorden og høstet jordens vintre, og han kastet frukten i Guds vredes vinpresse, den store. Og vinpressen ble tråkket utenfor byen, og det kom blod ut av vinpressen like til bisselet på hestene så langt som ett tusen seks hundre stadier."

Legg merke til at druer kastes i vinpressen, det er lignelsen, men når druene blir trampet på i Guds store vrede og dom, så strømmer det ut blod. "Og vinpressen ble tråkket utenfor byen, og det kom blod ut av vinpressen like til bisselet på hestene så langt som ett tusen seks hundre stadier." En stadie er ca 192 meter. Hvis vi gjør dette om til våre mål, så blir det en strekning på 307,2 kilometer. Blod opp til hestenes bissel på en strekning av mer enn 300 kilometer! Det høres utrolig ut. Verden har aldi lest om dette før, aldri forestilt seg det, aldri noensinne sett noe som kan sammenlignes med den store krigen som kommer til å tilintetgjøre menneskeheten.

Det er også en annen beskrivelse i Åpenbaringen 16,12-16:

"Og den sjette engelen tømte en skål ut i den store elven Eufrat. Og vannet i den tørket bort, for at det skulle ryddes vei for kongene fra Østen." De kommer i millioner fra nord, sør, øst og vest. "Og jeg så at det av dragens munn og av dyrets munn og av den falske profets munn kom ut tre urene ånder som lignet padder. Det er djevleånder som gjør tegn. De går ut til kongene i hele verden for å samle dem til krigen på Guds, Den Allmektiges store dag.... Og han samlet dem på det stedet som på hebraisk heter Harmageddon."

Åpenbaringen 9,16 beskriver en av kongenes hærer: "Tallet på rytterhæren var to ganger ti tusen ganger ti tusen. Jeg hørte tallet på dem." 200 millioner. Det er ubeskrivelig, utrolig. "Og han samlet dem på det sted som heter Harmageddon." Megoddios berg, som ligger på Jisereelsletten. Disse sitat fra Åpenbaringsboken gir oss levende detaljer fra krigen som beskrives i kaptittel 19.

Denne krig ved Harmageddon, den siste krig som avslutter menneskehetens historie og da Jesus Kristus skal komme fra himmelen i stor makt og herlighet, henvises det nå og da til i Det gamle testamente. For eksempel Jesaja 63,1:

"Hvem er han som kommer fra Edom, i røde klær fra Bosra, så prektig i sin kledning, der han skrider fram i sin store kraft?"

Så oppdager Jesaja at klærne hans drypper av blod. "Hvorfor er din kledning så rød, lik klærne til han som tråkker vinpressen?" (v2)

Farget røde. Den mektige krigeren svarer: "Pressekaret har jeg tråkket, jeg alene ... da sprutet deres blod på mine klær, og hele min kledning fikk jeg tilsølt.... Jeg tråkket ned folkeslag i min vrede og gjorde dem drukne i min harme. Jeg lot deres blod renne ned på jorden."

Trådte dem ned - dette er Guds Den Allmektiges store dag.

(fortsettes)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for denne.

Det er på høy tid at menighetene forkynner at Jesu andre komme er meget nær. Vi går inn i en vanskelig trengselstid, og så skal herren komme.

MT

Anonym sa...

Very rich and interesting articles, good BLOG!