onsdag, desember 10, 2008

Mongolias nomader vinnes gjennom vennskapsevangelisering



Det tok Daniel White (ikke hans virkelige navn), og hans familie en uke å nå frem til sitt hjem ute på den mongolske landsbygda. De reiste med en firehjulstrekker, og passerte store saue- og geiteflokker, for å få med seg sine eiendeler til dette avsidesliggende området. I løpet av noen uker hadde han og hans kone og datter bygget seg et hjem. Da deres naboer - mongolske nomader - kom tilbake den høsten så de at at familien White hadde flyttet inn. Til å begynne med var de mistenksomme. De trodde de var russiske spioner. Når familien White flyttet til Mongolia, hadde han et spørsmål: Hvilken er den tøffeste jobben som ingen vil ha? Teamlederen svarte: Nomadene. "Som en troende har jeg alltid blitt kalt til den ytterste grensen. Dette er et kjempeflott sted å være. Men det er et hardt sted. Gjør du en feil, må du betale for det. Men det er her vi er kalt til å være."

Familien White bor på samme måte som nomadene. Dagen begynner klokka seks om morgenen. Da må det gjøres opp i vedovnen for å lage mat. I februar er det minus 40 grader utendørs, og innelufta er under frysepunktet! Hver dag har de en stille stund med Bibelen, mens vedovnen blir varm nok til å koke vann for kaffe og nudler. Resten av dagen er de opptatt med å skaffe ved, studere språk, besøke naboer, skaffe vann fra bekken, koke mat og vaske opp. En dag i uka reiser de til nærmeste by for å handle og dusje. Den kjøreturen tar 40 minutter hver vei. Siden de flyttet til Mongolia i 2006 har de vært utsatt for flere ulykker. Daniel har fått saget av seg to fingertupper, fått en splint i øyet, fått fjernet en galleblære bare for å nevne noe.

Familien besøker sine muslimske naboer, deler måltidsfellesskap med dem, og bygger relasjoner. På dette stedet er de det eneste lys som skinner i hedenskapets mørke. Mange ganger får de anledning til å be for sine muslimske venner. Muslimene her er alltid åpne for å bli bedt for. Nabomenigheten ligger 2000 miles nord for dem! Sakte men sikkert bygger de Guds rike på dette øde stedet. Familien White forlot en trygg tilværelse i USA for å bringe evangeliet til Mongolias nomader. De er utsendt av Sørstatsbaptistene.

1 kommentar:

Anonym sa...

Friske folk dette, som forlater det gode liv, for å leve langt fra andre, uten mulighet til å komme seg til lege om noe alvorlig skulle skje. For å bringe evangeliet til de som ikke har hørt. Herlig å lese.