tirsdag, mars 08, 2011

Abram Poljak - stifteren av den første messianske menighet i moderne tid, del 2

I den forrige artikkelen om Abram Poljak, fortalte jeg om at han startet opp et arbeid i London, som han kalte "Den Jødisk-kristne kirke". Året etter - i 1945 - fikk denne kirken sin anerkjennelse ved at også ikke-jøder sluttet seg til.

Så skjer det noe spennende! Et år før jødene kan feire at Israel igjen er deres hjemland, slik Gud har gitt evige løfter om, i pinsen i 1947 i Jerusalem grunnlegger Abram Poljak den første messianske menigheten i moderne tid!

Til å begynne med var de bare 12 medlemmer, blant dem Baruch Karniel og Moshe Ben-Meir. En baron ved navn, Albert von Springer, ledet menigheten fordi Abram Poljak så på seg selv mer som en ambassadør for Kristus til nasjonene. Abram Poljak hadde en drøm om å forene alle jøde-kristne i Israel i en allianse, men dette mislykkes. Og det er kanskje ikke så underlig når man kjenner all den splittelse som finnes i Kristi kropp.

I 1951 reiser Abram Poljak til Tyskland. Han har en pasjon: Dele evangeliet om Guds rike med tyskerne! De som hadde syndet så stort mot jødene. Det som skjedde var en spesiell Guds nådehandling, og fruktene av dette besøket kan sees den dag i dag. Under et banner med korset i Davidstjernen proklamerte Poljak Guds ord i Tyskland. Tyskerne som hadde avvist sine landsmenn som bar en gul Davidstjerne, flokket seg nå rundt Poljak og ville høre hans sterke forkynnelse, som ikke var preget av hevn, men var varm og innbydede. Kjærlig advarte han dem: "Jeg skal velsigne dem som velsiger deg, og Jeg skal forbanne den som forbanner deg." (1.Mos 12,3)

10.-11.januar 1953 holder Abram Poljak sitt største møte i Tyskland. Han kaller det "Den tredje jødisk-kristne kongerike konferansen". Konferansen ble holdt i sirkus "Althoff" i Stuttgart, og samlet 5000 mennesker, 2000 flere enn det Poljak forventet ville komme. Og det enda sirkusteltet bare rommet 3000. Folk satt som sild i en tønne. I tillegg til Abram Poljak talte baron Albert von Springer, som var kommet til konferansen fra Jerusalem, Dr. Agnes Sara Waldstein, som var Poljak's filologiske medarbeider, Pauline Rose og Abraham Natan fra London, Pierre Diebold og professor Chasles fra Frankrike, Dr G. Kahn fra Sveits og en frelsesarmeoffiser, Fritz Brechbül.

(fortsettes)

På bildet ser vi en hassid vandre rundt i Gamlebyen i Jerusalem.

Ingen kommentarer: