tirsdag, mars 22, 2011

Menighetsplanting i Slovakia skal føre nye mennesker til tro på Jesus, del 2

De to stedene som slovakiske baptister satser på nyplanting av menigheter er Nove Zamsky og i Zvolen (bildet). Vi skal nå møte to menighetsplantere. Pal som arbeider i Nove Zamsky og Martin som arbeider i Zvolen. I en fersk rapport skriver Pal:

Nove Zamsky:

"Hver søndag holder vi to gudstjenester. En på ungarsk og en på slovensk. Det er to forskjellige grupper som deltar på disse gudstjenestene. På begge gudstjenestene tilbyr vi egne klasser for barna. I fjor sommer tok en kvinne i mot Jesus som sin Frelser og Herre. Da hadde hun deltatt på gudstjenestene våre i flere måneder. Nå har hun delt vitnesbyrdet sitt og fortalt om hvordan hun fant Jesus og takket samtidig menigheten for å ha akseptert henne inn i menighetsfellesskapet.

I juli i fjor hadde vi besøk av et team fra El Paso i Texas som arrangerte et to ukers intensiv kurs i engelsk for barn og voksne. Og i løpet av sommeren arrangerte vi det vi kaller 'Familie-moro-dager' med pølser, levende musikk og masse leker. Dette gav oss fine muligheter til å følge opp de kontaktene vi hadde fått via det populære kurset i engelsk, og gav oss en naturlig mulighet til å introdusere dem for menigheten. I august begynte vi å arrangere kvelder for barna hvor vi laget ting og hvor de kunne spille sammen. Flere av foreldrene som fulgte dem ble med oss, og vi har fått bygget mange gode relasjoner. Gjennom hele september og desember fortsatte vi med engelsk-kursene, og rett før jul arrangerte vi et selskap. Nå på nyåret har vi fortsatt med barnearbeidet, og engelsk-kursene, som samler mye folk. Vi planlegger også å starte opp et tilbud for litt større barn, og vi skal male og pynte lokalet vårt. I april er det fem år siden vi startet opp vårt misjonsarbeid, og det planlegger vi å feire."

Zvolen:

Menighetsplanter Martin forteller at de startet opp arbeidet i Zvolen i april i fjor. Siden Martin's familie er veldig ung, så er det nettopp unge familier de har som sin målgruppe. Arbeidet de driver nå handler for det meste om å bygge gode relasjoner. På søndager har de begynt å holde en små-gruppe samling. De startet opp med tre familier fra modermenigheten i Banska Bystrika, og disse utgjør nå menighetsplantingsteamet. De ber om at flere skal slutte seg til dem. I fjor brukte de advent- og juletiden til å arrangere ulike sammenkomster, og på den måten skape relasjoner. Det har de lykkes med. Nå prioriterer teamet å be for alle disse kontaktene, og vise dem evangeliet gjennom praktiske handlinger for å hjelpe disse familiene.

La oss huske på disse to menighetsplantingsprosjektene i bønn.

Ingen kommentarer: