søndag, mars 06, 2011

En blomsterkrans førte til mirakler



Onsdag denne uken fortalte Erling Thu, pastor i Kristent Nettverk, en historie fra en av hans og kona, Solveig's, mange reiser til India som grep meg sterkt.

Han forteller om de kasteløse, som blir sett på som urene og uten ære. Ikke så underlig kanskje at evangeliet med sitt sterke budskap om at vi er skapt i Guds bile, og dermed har evig verdi for Gud, blir tatt imot med slik glede av hinduer som får del i de gode nyhetene om Jesus. Og det er en slik episode Erling Thu forteller om - fra Jaipur. Hør bare:

"Når me kjem til Jaipur vert me ofte ynskja velkomne med ein blomekrans. Det er ein vanleg måte å visa ære og verdsetjing. Me tekk imot blomekransane og æra med takk, men ofte nyttar me også høvet til å bruka blomekransane til å æra folk i forsamlinga etter på. I ei gudsteneste der me hadde fått blomekransar og ærefull velkomst la Solveig merke til ei gammal dame ho ikkje hadde sett før. Ho opplevde at Gud sa at ho skulle gje blomekransen sin til denne gamle dama og gjorde så. Det at Solveig, den kvite dama frå utlandet, gav blomekransen til denne gamle dama gjorde under og frigjorde mykje god energi."

Nå skulle det vise seg at det var aller første gang at den gamle damen var på et kristent møte. I mange år hadde hun ofret til de hinduistiske avgudene uten å få noe svar. Av menneskene rundt henne kjente hun seg oversett og vanæret. Men hun holdt frem med å rope til Gud om at han skulle svare henne, at Han skulle gi henne et tegn på at Han brydde seg om henne.

Så forteller Thu:

"Då Solveig gav henne blomekransen, omfamna henne, klemde henne kjærleg og talte oppmuntrande ord til henne, var dette det teiknet ho hadde venta på i heile sitt liv. Den fyrste gongen ho kom til eit kristent møte møtte ho folk som såg henne og æra henne. Ho var vandt me å verta oversett. Ho var vandt med å verta sett ned på. Ho var vandt med å møta vanvørdnad. No møtte ho kjærleik, vørdnad og ære gjennom ei kvit kvinne frå utlandet. Men størst av alt, ho møtte Guds kjærleik og nåde til frelse i Jesus Kristus den føremiddagen. Med glede gav ho livet sitt til Jesus Kristus og tok imot frelse ved å sanna at han er den einaste Herren. Eg gløymer aldri den glede som strålte av ho då ho dansa til Herrens ære og takka for frelsa! Nokre dagar seinare vart ho døypt til Kristus. Alt det gamle vart gravlagd og ho vart reist opp til eit nytt i ære i fellesskapet med Guds folk."

Bare noen få måneder etter dette skjedde døde den gamle damen. Men innen det skjedde hadde hun vunnet mange mennesker for Jesus!

Tenk hva en blomsterkrans kan utrette av mirakler når man er lydig mot Den Hellige Ånd!

Ingen kommentarer: