søndag, mars 13, 2011

Sigøynervekkelsen "fosser fram"!

Det er fantastisk å lese om det Gud gjør gjennom Frantz Johansen's tjeneste. Vi kjenner ham som "kloakkbarnas far", hvor han har reddet hundrevis av fattige gatebarn og gitt dem et verdig liv i Romania. Her har de fått mat, klær og skolegang. Men tjenesten til Frantz Johansen (bildet) er ikke begrenset til dette. Han har bygget bibelskoler, holder pastorseminarer og er en drivkraft i vekkelsen blant sigøynerne i mange land. Gjennom dette arbeidet blir tusenvis av mennesker frelst, og lagt til lokale forsamlinger.

Men min gode venn vil videre. Han er pioneren med en apostels tjeneste som stadig ser etter nye høstmarker. Nå er han tilbake der det hele begynte. Til Spania. I de 17 årene Frantz Johansen bodde der var han med på en eksplosiv vekst. 320 menigheter ble grunnlagt og bygget opp. Fra 1985 til 1987 var han med på å bygge opp en av de største bibelskolene i Europa med en møtehall til 4000 mennesker. I dag har dette arbeidet vokst til 1300 sigøynermenigheter i Spania. Det er over 4000 mennesker som jobber i et velorganisert system som er bygget opp etter modell av Assemblies of God i USA. Den blir kalt Filadelfiabevegelsen.

24 år etter starten blir nå Frantz og kona Berit tatt imot med åpne armer og det er åpne dører for dem overalt hvor de kommer. Nå holder Frantz Johansen seminarer hvor han utfordrer disse til misjon i utlandet. Helt i den pionerånd han alltid arbeider i. Resultatet så langt er at et ektepar har fått misjonærkall og skal reise til Argentina for å nå sigøynerne med evangeliet der. I disse dager legges planer for et team som skal reise fra Spania til Bulgaria i april. Tanken med besøket er at de skal knytte kontakt mellom de spanske og de bulgarske sigøynerne. Vekkelsen fortsetter like sterkt som før!

Da jeg var riktig ung, en gang på slutten av 1970-tallet, gav jeg ut et lite blad. På forsiden til det første nr hadde jeg skrevet: "Sigøynervekkelsen går fram!" Det var en reportasje fra det Gud gjorde den gangen. Nå fryder jeg meg over det Gud gjør i dag. Tenk på de store skarene av sigøynere som vinnes for Jesus gjennom dette arbeidet. Dette burde vi støtte både med våre forbønner og gjennom våre penger. I dag er det mer riktig å si at "sigøynervekkelsen fosser fram"!

Her kan du lese mer om arbeidet til Berit og Frantz Johansen:

http://www.europaifokus.no/

Ingen kommentarer: