onsdag, juli 15, 2020

Antisemittismen i Europa: Plan for å hente franske jøder tilbake til Israel

På grunn av økende jødehat i Frankrike foreligger det nå planer om å få franske jøder til å velge Israel som sitt hjemland.

Mange av Franrikes jøder forventes å emmigrere iløpet av de nærmeste årene. Nå har Verdens Sionistorganisasjon presentert en plan for å hjelpe franske jøder ut av landet på grunn av den tiltagende antisemittismen.

'Det blir verre og verre i Frankrike for hver eneste dag. På den ene siden en forverret økonomi, på den andre siden den stigende antisemittismen', sier nestformannen i Verdens Sionistorganisasjon, Yaakov Hagoel til den israelske TV-kanalen Arutz Sheva.

Frankrike har i dag Europas i særklasse største jødiske befolking, med 450.000. Om man i tillegg regner med de tilhørlige som skulle få rett til å emmigrere til Israel, kan tallet komme opp i 700.000 eller drøyt en prosent av den franske befolkningen!

I en rapport som Den amerikansk-jødiske komiteen (AJC) offentliggjorde i januar i år, oppga 70 prosent av de franske jødene at de var blitt utsatt for antisemittisme. Over halvparten av dem var blitt utsatt for fysisk vold i skolen, og omtrent 50.000 av dem vurderte å forlate Frankrike. Det skriver den jødiske-amerikanske avisen Jewish Press.

'Evakuerings-planen' diskuteres nå på høyeste hold i Israel. Planens mål er umiddelbart å føre ca 50.000 jøder som bor i Frankrike til Israel, og så på sikt, ytterligere en halv million. Det siste tiåret, 2010-tallet, emmigrerte omtrent en kvart million mennesker til Israel, hvorav 38.000 fra Frankrike.

Ingen kommentarer: