tirsdag, juli 07, 2020

- Donald Trumps Midt-Østen plan innebærer en terrorstat på innsiden av Jerusalem

Det er liten entusiasme å spore over Donald Trumps Midt-Østen plan blant israelske politikere. Nå er også annekteringen av det jødiske kjerneområdet Judea og Samaria - den såkalte Vestbredden - satt på vent, både på grunn av Koronakrisen og vegring fra USAs side. Anneksjonen innebærer blant annet at Israel får suverenitet over 30 prosent, mens 70 prosent går til opprettelsen av en palestinsk statsdannelse. Men ikke uten store innrømmelser fra israelsk side, blant annet når det gjelder Israels hovedstad, Jerusalem.

En av de som frykter konsekvensene av Trumps Midt-Østen plan er Jerusalems vise-borgermester, Arye King. Til Karmel Israel Nytt sier han at Donald Trumps Midt-Øsøteøn plan vil innebære: 'en palestinsk-arabisk terrorstat på innsiden av Jerusalem.'

Redaktør for Karmel Israel Nytt, Vidar Norberg, skriver i juli-utgaven av bladet, at vise-borgermesteren av Jerusalem, ikke er i tvil om at palestina-araberne kommer til å utsette en kvart million mennesker i hovedstaden for en direkte terrortrussel.

'De trenger ikke raketter for de bor kloss opp i Jerusalem. King mener at mellom 150.000og 250.000 arabere vil flykte fra PLO-staten og inn i Jerusalem, noe som vil forrykke demografien,' skriver redaktør Norberg.

President Donald Trump har selv kalt planen 'århundrets plan'. Planen splitter nybyggerbevegelsen, Israel og USA og verden forøvrig. Flere av de som mener Gud har gitt jødene landet, opplever Trumps Midt-Østen plan er et eneste stort svik mot Guds evige løfter til Israels land og folk. En av de som uttrykker stor bekymring over dette er den svenske bibellæreren Lars Enarson, som er bosatt i Israel. I en nylig publisert video advarer han på det sterkeste mot konsekvensene av det som profeten Joel sier: 'fordi de spredte dem blant hedningefolkene og delte mitt land.' (Joel 3,7)

Ingen kommentarer: