mandag, juli 06, 2020

Endelig en kommentar til Hebreerbrevet

Det utgis ikke mye bibelstudiemateriell eller kommentarer til Bibelens ulike bøker i Norge. Dessverre, får jeg si. For det trengs. Det brer nemlig om seg en bibelanalfabetisme, ikke bare i Norge, men i store deler av Vesten. Det som før var selvsagt at folk kunne, er ikke selvsagt lenger.

Derfor er det ekstra kjærkomment når Ulf Magne Løvdahl nå kommer med en gjennomgang av Hebreerbrevets 13 kapitler i et lettfattelig språk, på overkommelig 420 sider til en hyggelig pris.

For det rike symbolspråket i Hebreerbrevet, hvor så mye er hentet fra Det gamle testamente, er ikke like tilgjengelig, om man ikke har inngående kjennskap til Det gamle testamente. Det har Løvdahl, og hans kunnskap hjelper leseren til å trenge djupere inn i Hebreerbrevets tankeverden. Han viser deg brevets hovedfokus, som er Jesus Kristus. Jesus, og Hans forsoningsverk på Golgata kors blir større for deg, etter å ha lest denne boken. Les den parallellt med at du leser Hebreerbrevet. Dette er garantert en bok du etterpå vil ha i bokhylla, for å bruke den som oppslagsbok senere. Den egner seg også til sommerlesning på hytta, i campingvogna eller i hengekøya hjemme.

Boken er utgitt på Frihet forlag, og den kan bestilles fra forlaget eller kjøpes hos en kristen bokhandel.

Ingen kommentarer: