torsdag, juli 09, 2020

Profilert anabaptist er død

Alfred Neufeld (bildet), fra Paraguay, en profilert forfatter, teolog, historiker og lærer, som var med forme anabaptistisk teologi verden over døde 24. juni i Münster i Tyskland, bare 64 år gammel. Han døde etter å ha blitt behandlet for leverkreft og nyresvikt.                                           

Neufeld var med i lederrådet for Mennonite World Conference og Kommisjonen for tro og liv i årene 2008 til 2018. Han representerte Mennonitenes Verdenskonferanse i flere økumeniske sammenhenger og spilte en avgjørende rolle med å bringe sammen mennonitt-kirker for å kunne arrangere årskonferansen for Mennonitenes Verdenskonferanse i Paraguay i 2009. Neufeld var også nestformann i dialogkommisjonen for dåpssyn sammen med representanter for Mennonitenes Verdenskonferanse, Det lutherske verdensforbund og Det pavelige råd for å fremme kristen enhet. Han ledet også komiteen for Fornyelse, en serie samlinger over 10 år, for å feire 500 års jubilleet for starten på Døperbevegelsen. Han tjente også kirkesamfunet The Mennonite Brethren i Paraguay både nasjonalt og internasjonalt, og var medlem av Det internasjonale rådet for verdens Evangeliske Allianse.

Alfred Neufeld var også en produktiv forfatter. Hans siste bok: 'Becoming a Global Communion', er historien om Mennonitenes Verdenskonferanse. Neufeld var en etterspurt taler både i hjenlandet og internasjonalt.

Han ble født Fernheim i Paraguay, og vokste opp i et hjem hvor de elsket Bibelen. Han fattet  også stor interesse for kirkens salmeskatt, teologi og kirkehistorie.

Den internasjonale anabaptistiske bevegelsen har mistet en viktig stemme.

Ingen kommentarer: