torsdag, juli 09, 2020

Sjelden begivenhet:Nytt norsk tidsskrift ser dagens lys

Midt oppe i korona-tider finner det sted en stor begivenhet i Norge. Et tidsskrift har sett dagens lys. Mentsch Magazine med tema: Overgivelse.

For oss som elsker langsomheten og liker å stanse opp og dvele, tenke og reflektere, er dette virkelig gode nyheter. Vi lever jo i en tid hvor det meste går med hurtigtogsfart, og vi leser overskrifter og ingresser, finnes det noen mennesker - velsigne dem - som vil hjelpe oss til å lodde litt djupere.  Her er det plass til essays, til billedkunst, lyrikk i en innbydende innpakning og med en layout som gjør det lett å lese, også for oss som har passert middagshøyden.

Jeg er full av beundring for de som våger seg på et slikt prosjekt. Økonomisk er det nok ingen gullgrube, men det finnes heldigvis mennesker som ikke tenker penger og profitt, men som har andre verdier. Befriende er det.

Ansvarlig redaktør er Andreas Masvie, journalist i Minerva, forfatter, og masterstudent ved Universitetet i Oslo. Med seg har han lyrikeren Linda Therese Utstøl som er redaktør for kunst og kritikk og Enok Gåsland som er kreativ direktør. Bidragsytere i det første nummeret er blant annet: Tonje Fyhn som er forsker i arbeidspsykologi, Tarjei T. Asprusten som er turnuslege, Susanne Masvie som er psykologistudent og Stian Kilde Aarebrot som leder Etter Kristus og er kjent blant annet for boken: Kunsten å forme livet - plastisk teologi.

Første nummer er kommet i et opplag på 1000 eksemplarer og er støttet av Tankesmien Skaperkraft.

Jeg håper inderlig initiativtagerne lykkes med dette prosjektet og at det lille barnet vokser i modenhet og innsikt. Håper at mange av mine lesere skaffer seg et eksemplar.

Ingen kommentarer: