onsdag, september 09, 2020

Forbedere mobiliserer foran planlagt koranbrenning

Svenske forbedere mobiliserer innfor en planlagt koranbrenning på lørdag. Rasmus Paludan, som leder det innvandringsfiendtlige danske partiet 'Stram kurs' og hvis tilhengere sto bak koranbrenningen som ledet til opprøret i Malmö, planlegger nå i helgen å brenne koraner i drabantbyer til Stockholm. Nå oppfordrer nettverket Sverigebönen' kristne om å vende seg til Gud og be for den spente situasjonen.

Det er Världen idag som skriver om dette i sin nettutgave.

Partiet Stram Kurs har søkt politiet om å få demonstrere flere steder i Stockholm lørdag. I følge Svenska Dagbladet står det uutrykkelig i søknaden at hensikten er 'å håne og fornedre Islam.

Her i Norge ser vi det samme skje med SIAN. Dette er krefter som representerer det motsatte av hva kristen tro handler om. Jesus kalte det 'en annen ånd', når noen av hans disipler ville be om at det skulle falle ild ned fra himmelen for å fortære deres motstandere. Derfor er det med stor sorg jeg ser norske kristne støtter opp om den åndsmakten SIAN representerer.

Paulsen og hans parti beskrives som høyreekstreme.

Anne Nielsen, som er med en ledergruppen for Sverigebönen, har lenge engasjert seg i forbønn for drabantbyen Rinkeby. Hun håper nå at svenske kristne skal finne sammen i bønn for å møte en situasjon som kan eskalere.

- Vi har kommet sammen i Husby og bedt i mange år og møtt mennesker i området. Vi ber for alle som bor her, og at de mange muslimene som bor her skal få oppleve Guds kjærlighet, sier Anne Nielsen til Världen idag.

På lørdag formiddag møtes forbederne i Husby og vil da fokusere på de planlagte demonstrasjonene. De kommer også til å ha bønnevandringer i Akalla, en av forstedene der Stram Kurs har søkt om å få gjennomføre sine provokasjoner.

Anne Nielsen sier det slik: 'Vi ber om ro og beskyttelse. Vi ber mot opprør og provokasjoner. Det som skjedde i Malmö førte til at anti-jødiske budskap ble båret fram. Det vil vi også be i mot.'

Anne Nielsen forteller at hun tidligere har måttet omvende seg fra menneskefrykt overfor mennesker som er annerledes og med sine egne fordommer.

Ingen kommentarer: