torsdag, september 24, 2020

Profetisk: La oss omvende oss fra våre klima- og miljøsynder

Her kommer en oppfordring til alle Norges bedere og de ulike bønnehusene i Norge i anledning bots- og bededagen - den siste søndagen i oktober:

I dag leste jeg et innlegg på Facebook skrevet av redaktøren for 'Vekteren', Knut Sørsdal, som jeg kjente en umiddelbar sanksjon på. Her er innlegget:

'Det teller nå fort ned til Yom Kippur (27-28 sept.). Den kristne utgaven av den er 'bots og bededag'. De kristne har gode muligheter til å forstå 'miljø'Teshuva'. I 40 dager har man bekjent klimasynder. De siste ti dagene før Yom Kippur tar man ekstra i. Da kan man godt gjøre aksjoner. I natt tenkte jeg på at man kunne helle ut vann for Guds ansikt slik de gjorde i Bibelen. Det blir et tegn på sorg over at jorda dør. Det blir da et Bibelsk alternativ til Extinction Rebellion.'

1.Samuel 7,6: Da samlet de seg i Mispa, og de øste opp vann og helte det ut for Herrens ansikt. Den dagen fastet de og sa: «Vi har syndet mot Herren.»

La oss ta oppfordringen fra Knurt Sørsdal og omvende oss fra våre klima- og miljøsynder. La oss på ulike steder, der hvor kristne vil ta dette på alvor, helle ut vann som en profetisk handling denne søndagen, og be for skaperverket om legedom. For:

'...helt til denne dag sukker og stønner alt det skapte samstemt, som i fødselsrier...' (Rom 8,22)

Og:

'... og da du skal ødelegge dem som ødelegger jorden.' (Åp 11,18)

Ingen kommentarer: