onsdag, september 09, 2020

Rystelser, omstillinger og åndelig krigføring


 

De siste årene har vi sett dramatiske endringer i forholdet til Israel fra ulike nasjoners, verdensorganers og gruppers side, både positive og negative. Tabellen nedenfor oppsummerer noen av disse endringene. Gamle allianser sprekker i noen tilfeller, eller til og med faller fra hverandre. I mellomtiden dannes nye allianser.

Satans ønske er å vende hele nasjoner, regioner, organer og bevegelser mot Israel, ikke så mye fordi jødene eller Israel er viktige for ham, men heller fordi han vet at når Jesus vender tilbake til Jerusalem, vil tiden hans være ute. Satan mener at hvis Israel kan utslettes, så kan han forhindre Jesu gjenkomst. 

Jesus sier i Mark 3,24-27:

"Om et rike kommer i strid med seg selv, så kan det riket ikke bli stående. Og om et hus kommer i strid med seg selv, så kan ikke dette huset bli stående. Dersom Satan har reist seg mot seg selv og er kommet i strid med seg selv, så kan han ikke bli stående. Da er det forbi med ham. Men ingen kan gå inn i den sterkes hus og røve det han eier, uten at han først har bundet den sterke. Da kan han plyndre hans hus."

Guds ønske er å skille og ødelegge allianser som er bygget opp mot hans kongedømme. Noen av disse alliansene virker ugjennomtrengelige, som om de vil være evig. Det er vår jobb å ha tro på at det ikke er tilfelle, og at det i Gud sikkert er mulig å forandre og at hans rike til slutt vil komme på jorden slik det er i himmelen. 

Mange anti-israelske allianser er svært sammenkoblet, ofte til det punktet at de er forvirrende. Noen kan være en venn på ett nivå, men en fiende på et annet - ting er ikke alltid svart og hvitt. Fienden til min fiende er ikke alltid en venn. På samme måte kan vennen til en venn faktisk være en fiende.

Vi søker ikke å ødelegge mennesker, men snarere mønstre av delt syndig tenkning og resulterende handlinger. Derfor uttrykker vi uenighet med mennesker som ennå ikke forstår Guds veier, men  vi viol gjøre det med respekt, samt med forståelsen av at vi selv kan ta feil på noen områder. Paulus forteller oss i (Ef 6:12):

"For vi har ikke kamp mot kjøtt og blod, men mot maktene, mot myndighetene, mot verdens herskere i dette mørket, mot ondskapens åndehær i himmelrommet."

Når vi konfrontrerer fienden, vil han svare på tiltale. Han vil ikke bare sette seg ned og underkaste seg, men vil kjempe tilbake på skjulte og villedende måter, eller ved åpenbart angrep. Å være forberedt er en del av slaget. Å ta på seg ”Guds rustning” (Efeserne 6: 10-17) er selvfølgelig en essensiell og uunnværlig realitet, ellers blir vi skadet. 

Vi trenger å be og handle mot "enhver høyde som reiser seg mot kunnskapen om Gud" (2. Korinter 10: 5), ved å forkynne Herren Jesus over alle ting.

Bønn alene uten rettferdig handling er overåndelighet, da unnlater man å engasjere seg i saker om rettferdighet og lar Satan komme inn i bildet nedenfra; handling uten bønn er også overåndelighet. Da overvurderer man menneskers evne og lar Satan komme inn ovenfra. Ved å be og handle sammen, forener vi oss under Guds banner og har makt til å felle Satans rike.

Bare ett eksempel på hvordan vi kan be og handle er i forhold til Black Lives Matters-bevegelsen. Det er mye som er bra og riktig i bevegelsen da den handler om historiske og nåværende urett mot fargede mennesker; men det er også anti-familie og kommunistiske / ateistiske tendenser i bevegelsen som er uforenlige med Skriften, så vel som noen grove feil fremstillinger og gale holdninger angående Israel. Det ville være tragisk hvis bevegelsen ble undergravd av anti-israeliske fraksjoner, kanskje til og med ved å knytte seg til terrororganisasjoner, og på den måten ødelegge de gode målene. Vi må takke Gud for bevegelsens positive prestasjoner og be i kjærlighet for ledelse og retning. Der det er feil, må vi også presentere en alternativ og bedre måte positivt, både personlig og på sosiale medier.

POSITIVE HENDELSER:

DE FORENTE ARABISKE EMIRATER:

Fredsavtale og normalisering av forholdet til Israel i 2020.

ANDRE ARABISKE NASJONER:

Enkelte arabiske nasjober vurderer å følge De forente arabiske emirater.

EGYPT OG JORDAN: 

Fredsavtale med Israel henholdsvis i 1979 og 1994, selv om det ikke er full normalisering.

USA OG GUATEMALA:

Flyttet ambassadene til Jerusalem i 2018

BRASIL, HONDURAS, UNGARN, MOLDOVA OG ROMANIA:

Vurderer å flytte deres ambassader til Jerusalem.

ARMENIA, UGANDA OG RWANDA:

I en prosess med å flytte ambassaden til Jerusalem.

STORBRITANNIA:

Balfour-deklarasjonen i 1917. Første handelsavtale etter Brexit gjort med Israel, signert 2019.

MINST 10 MILLIONER STERKT 'UNITED WITH ISRAEL' BEVEGELSE:

Kommunikasjon og støtte til Israel.

MEDIA:

Flere medier omtaler nå ting ut fra jødisk og israelsk perspektiv.

GENERELL KRISTEN BEFOLKNING:

Elsker Israel som plattfoprm for bibelsk historie.

MANGE VOKSENDE ØKONOMIER I ASIA, AFRIKA, LATIN-AMERIKA:

Søker relasjoner med Israel for å få del i teknologi.

BIBELTROENDE KRISTNE:

Kanskje Israels mest trofaste venner.

-----

I OPPOSISJON - OFTE RADIKAL - TIL ISRAE:

TYRKIA:

Økende anti-israelsk retorikk fra landets leder.

IRAN:

Kontnuerlig trussel om å utslette Israel og økende angrep

ANDRE MUSLIMSKE NASJONER:

Mange er anti-israelske eller radikalt anti-israelske.

ISLAMISTISKE TERROR-ORGANISASJONER:

Trusler og angrep på jøder og Israel.

FN:

Omtrent flere resolusjoner som fordømmer Israel enn hele resten av verden sammenlagt.

BLACK LIVES MATTER BEVEGELSEN:

Falske anklager mot jøder og Israel.

YTRE HØYRE-BEVEGELSER:

Økende antisemittisme og anti-sionistisk aktivitet, inkludert vold.

YTTERSTE VENSTRE-BEVEGELSER:

Økende antisemittisme og antisionistisk aktivitet, inkludert vold.

MEDIA:

Anti-israelske fordømmer. 

EU:

Boikotter israelske produkter fra Vestbredden, søker å dominere den israelsk-palestinske politikken. Penger fra EU har vært med på å finansiere terror.

BDS-BEVEGELSEN:

Diverse protester mot Israel.

-----

- Yoni Koski/Tikkun. Et messiansk-jødisk perspektiv.

Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: