fredag, september 11, 2020

Ikke be som hyklerne


 "Og når dere ber, da vær ikke som hyklerne..." (Matt 6,5)

Det er altfor mange av oss som blir avslørt som slike som spiller å være kristne. Vi lever et 'åndelig liv', vi har en 'åndelig' talemåte , vi har påtatte 'åndelige' holdninger, men vi gjør det hele selv. Kanskje greier vi det til å med ganske godt, dette spillet, men det koster oss anstrengelser, og det burde tjene som en advarsel for oss, det er noe galt på ferde. 

Vi tvinger oss til å avholde oss fra det ene og det andre, og så strevsomt det ble alt sammen!

Har du noensinne vært nødt til å snakke et annet språk enn ditt eget?+ Da skjønner du hva jeg mener. Samme hva du gjør, så flyter det ikke så lett. Du må tvinge deg til å tale på den måten. Men når det gjelder å snakke ditt eget språk, så kunne ingenting være lettere. Det snakker du uten anstrengelse, ubevisst, uten å tenke på hvilke ord du bruker. Den naturlige måten du uttrykker deg på gjør det klart for alle hva du er. 

Ikke noe er så skadelig for kristenlivet som det å forestille seg å være noe en ikke er, og ingenting er så velsignet som når våre ord, våre bønner, selve vår måte å opptre på, ja, alt, blir et naturlig uttrykk for livet i Jesus Kristus, vår underbare Herre.

Watchman Nee (bildet)

: Brød i ørkenen. Ansgar Forlag 1977, side 204.

Ingen kommentarer: