onsdag, september 30, 2020

Hvilke rollemodeller!


 Uverdig. Det summerer opp møtet mellom Donald Trump og Joe Biden i natt norsk tid. Skittkasting, mobbing, sarkasmer, stygge personangrep er det vi sitter igjen med. Ikke mye 'presidentaktig' over verken Trump eller Biden. Og dette skal være rollemodeller! Stakkers USA. De to opptrer som de er bortskjemte drittunger i ei sandkasse, som kaster jord på hverandre. En kvinne, som kommenterte den første valgkamputspørringen, sa det så godt: 'Jeg synes synd på barnebarna mine. Landets fremste ledere lærer dem at det er helt ok å mobbe andre!'

Derfor er det utrolig at kristne synes å se bort fra denne oppførselen; jeg hører dem si at Donald Trump har mer energi enn Joe Biden, og de gjør et stort poeng av at Biden er 77 år gammel, Vel, de synes å overse at Donald Trump er 74, så det er bare tre - 3 - års forskjell mellom dem! Og energi til hva da? Å sjikamere, mobbe andre?

Kan virkelig ikke amerikanerne komme opp med bedre kandidater enn dette? Dette lover ikke godt for fremtiden. Ikke når et land setter på fremste plass to gamle menn som ikke har kommet seg over puberteten. Men så har de jo sine støttespillere som er villige til å se gjennom fingrene, og som snakker like negativt om den andre - mens barna hører på. Og så lurer de på hvorfor den kommende generasjonen er blitt som den er blitt. Jeg spør: hvem har de lært det av? Hvem var deres rollemodeller.

Ingen kommentarer: