torsdag, april 28, 2022

Åpne deg selv for Gud


Å be betyr å åpne hendene for Gud. Det betyr sakte å slappe av spenningen som klemmer hendene dine sammen og akseptere din eksistens med en økende beredskap, ikke som en eiendom til å forsvare, men som en gave å motta. Fremfor alt er bønn en livsstil som lar deg finne stillhet midt i verden hvor du åpner hendene dine for Guds løfter og finner håp for deg selv, din neste og din verden. I bønn møter du Gud ikke bare i den lille stemmen og den myke brisen, men også midt i verdens uro, i din nestes nød og glede og i ditt eget hjertes ensomhet.

Bønn leder deg til å se nye veier og høre nye melodier i luften. Bønn er pusten i livet ditt som gir deg frihet til å gå og bli der du ønsker, for å finne de mange tegnene som viser veien til et nytt land. Å be er ikke bare en nødvendig del av en kristens daglige timeplan eller en kilde til støtte i en tid med nød, og det er heller ikke begrenset til søndag morgen eller måltider. Å be er å leve. Det er å spise og drikke, handle og hvile, lære og lære, leke og jobbe. Bønn gjennomsyrer alle aspekter av livene våre. Det er den uopphørlige erkjennelsen av at Gud er hvor enn vi er, og alltid inviterer oss til å komme nærmere og feire den guddommelige gave å være i live.

Til syvende og sist er et liv i bønn et liv med åpne hender – et liv der vi ikke trenger å skamme oss over våre svakheter, men innse at det er mer perfekt for oss å bli ledet av den Andre enn å prøve å holde alt i vårt eget. hender.

- Henri Nouwen/Oversatt til norsk av: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: